Hlavní obsah

Petržela po životním sólu: Nemyslím, že bychom Barceloně nahnali strach

Radek MalinaPrávo

Fantastickým sólem osmadvacetiletý plzeňský záložník Milan Petržela definitivně zlomil vaz vzdorujícímu Hradci Králové. Třetí zásah byl pro Východočechy ranou, po níž měli borci Plzně dokořán otevřené dveře k vítězství v duelu 12. kola fotbalové Gambrinus ligy. Petržela vedl míč sedmdesát metrů, poradil si se čtyřmi protihráči, a pak skóroval. Konečné vítězství 5:0 před úterním soubojem s Barcelonou v Lize mistrů bral především jako velké povzbuzení pro psychiku.

Foto: Petr Eret, ČTK

Milan Petržela z Plzně (vlevo) a Jiří Poděbradský z Hradce Králové.

Článek

Defenzivu Hradce Králové jste pokořil gólem po nádherném sólu. Už jste vstřelil v nejvyšší soutěži lepší branku?

Hezčí jsem ještě nedal. Bakoš mi dobře přihrál. Mým úkolem je přenést hru vždy co nejrychleji na polovinu soupeře, tak jsem se snažil... Dan Kolář mi navíc odtáhl obránce, měl jsem před sebou díru. Říkal jsem si, že zkusím jít do zakončení. A vyšlo to.

Neříkal jste si, že vás některý z Východočechů prostě zastaví? Že není možné absolvovat s míčem u nohy sedmdesát metrů dlouhý průnik?

Bylo mi to divné. Poděbradský, na kterého jsem hrál, je hodně rychlý. Nečekal jsem, že mě nechá jít tak daleko.

Ve dvou posledních ligových zápasech jste vstřelili devět branek. Najíždíte na formu z minulé sezóny, v které jste vybojovali mistrovský titul a mluvilo se o vás jako o výjimečně kombinující sestavě stejně jako Barcelona?

Hodně nás k Barceloně přirovnávají. Mnozí experti nás nazývají českou Barcelonou. Snažíme se hrát pokaždé kombinačně. Pak už jen záleží, jakou taktiku zvolí soupeř a zda nám se podaří naplnit naši vlastní.

Co před úterním pokračováním Plzně v Lize mistrů znamená vítězství o pět branek nad Hradcem Králové?

Sebevědomí týmu jde pochopitelně nahoru. Poslední dobou šlapeme, hrajeme dobře, daří se nám. Liga mistrů je něco jiného. Ale můžeme se odrazit od výsledků v domácí soutěži.

S čím vstoupíte do zápasu s Barcelonou, které jste v prvním duelu podlehli na jejím hřišti jen o dva góly?

Víme, co můžeme od Barcelony čekat. Už jsme si jednou vzájemné měření vyzkoušeli. Pokusíme se odehrát celý zápas jako jsme zvládli první poločas na Nou Campu. Prezentovat se nebojácným výkonem. Každý ale velmi dobře zná sílu našeho soupeře, a tak je nesmysl mluvit o nějakém konkrétním výsledku.

Myslíte, že vaše poslední dvě vystoupení v české nejvyšší soutěži Barcelona zaznamenala? Je možné, že byste devíti góly ve dvou zápasech katalánského soka vyděsili?

Čtyři góly do sítě Žižkova a pět Hradci je velmi povzbudivých, ale nemyslím, že bychom posledními výhrami nahnali Barceloně strach. Určitě nás mají výborně zmapované bez ohledu na naše poslední duely.

Reklama

Související témata: