Hlavní obsah

Bojovní Klokani? Ani náhodou! Spíš ustrašené slepice

Karel FeltSport.czPrávo

Hejno ustrašených slepic než houf bojovných Klokanů připomínali hráči Bohemians 1905 v sychravém sobotním odpoledni u příbramské Litavky. Však jim také domácí třemi góly vyprášili kožichy, či spíše pocuchali peří. A to jejich kapitán mezi tyčemi Radek Sňozík tři další góly chytil.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Brankář Bohemians 1905 Radek Sňozík

Článek

Ze hřiště odcházel jako ve zlém snu. Nad otázkou, proč byla Bohemka tak špatná, jen krčil rameny... „Nevím... Špatný jsme byli. Tragický... Nemám k tomu moc co říct. My jsme dneska neexistovali. Fakt nemám co hodnotit. Omlouvám se, ale už nemám co říct,“ soukal ze sebe.

Na dotaz Práva a Sport.cz, v čem vidí příčiny posledních špatných výkonů, jen bezradně zareagoval: „Musíte se zeptat tady jednoho, druhýho, třetího... Ode mne to začíná a končí někde u dvacátého hráče. Těžko ještě něco říkat,“ pravil a zmizel za svými spoluhráči v šatně. Ti procházeli mixzónou s očima zabodnutýma do země a nejspíš si přáli být menší a ještě menší, až by v tu chvíli byli nejmenší na celém světě...

Medynský hráče nešetřil

Trenér Pavel Medynský byl na tiskové konferenci na svoje hráče také hodně naštvaný. „Prvních dvacet minut bylo z naší strany ještě slušných. Do zápasu jsme vstoupili aktivně. Sice jsme si nevytvořili žádnou šanci, ale domácí jsme k ničemu nepustili. Pak jsme si vybrali špatnou patnáctiminutovku a dostali jsme gól skoro do šatny. To na psychice hráčům nepřidalo,“ konstatoval kouč klokanů.

„V kabině jsme si řekli, co dál, ale hned na začátku druhé půle nechali po autovém vhazování projít Tarczala do šestnáctky a zakončit. Po druhé brance už si byla Příbram jistá úspěchem. Sice jsme si párkrát přihráli, ale šanci jsme neměli. Naopak nás od většího přídělu ještě zachránil brankář Sňozík... Ten si to asi v kabině se spoluhráči vyříká, aby se zase posadili na zadek. Zřejmě si někteří myslí, že mají svoje místo jisté. Asi jim to budu muset také znovu vysvětlit a posadit je na pr... No víte na co,“ zlobil se Medynský.

Je něco prohnilého v kabině Bohemky...

Klokani počtvrté v řadě nevyhráli a na jejich hře je patrné, že mužstvo má vnitřní problémy. Tři přesné přihrávky v řadě jsou pro ně rébus, ale co je nejpodivnější, nebojují a soupeři už ani nenakopou... Zřejmě je něco prohnilého v kabině Bohemky, nabízí se reminiscence na slova klasika.

„Mrzí mě to, co jsme v Příbrami předvedli, ale mám pocit, že některé hráče to tolik nemrzí. Zapomněli, že těch devatenáct bodů jsme si museli tvrdě vybojovat, a jaká k nim vedla cesta. Dostaneme gól a hned se to projeví na jejich psychice. Určitě nám chybí Nikl, ale také Hartig. Ze zkušených hráčů zbyl v kabině jen Sňozík. Jsou tam i další, kteří už mají něco za sebou, ale on je na to v podstatě sám, aby zburcoval kabinu,“ naznačil vnitřní problém kouč.

Ale hned zahrál na optimistickou notu... „Věřím, že do konce podzimu ještě nějaké body uděláme. Po reprezentační pauze máme Spartu, a ta také v poslední době nezáří. Do obrany se už vrátí Nikl. V zimě pak přijde z hostování Hartig a ten nám určitě na jaře pomůže,“ vyslovil své přání trenér Medynský, na němž bylo znát, že vítá i nadcházející reprezentační pauzu, v níž by se klokani měli dát dohromady...

Reklama