Hlavní obsah

Slavia - Plzeň 2:1Plzeň po sedmi zápasech prohrála, naopak Straka může se Slavií jásat

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Kolář 0 : 1
33. Pospěch 1 : 1
39. Hurka 2 : 1

Devět bodů na vedoucí Spartu už znovu ztrácí mistrovská Plzeň. Fotbalisté Viktorie prohráli v utkání 13. ligového kola na Slavii 1:2 a nenavázali tak na sedm zápasů bez porážky na domácí scéně. Naopak trenér František Straka se může radovat – sešívaní pod jeho vedením vyhráli již potřetí v řadě a příchod fanoušky nenáviděného kouče se červenobílým začíná vyplácet.

Foto: Milan Malíček, Právo

Slávistický útočník Zbyněk Pospěch se raduje z branky.

Článek

Pět dnů po bitvě s Bracelonou v Lize mistrů se viktoriáni znovu vrátili do Edenu. Na podzim již popáté – a zatím tady vyhráli jen „postupový“ zápas s Kodaní. Po sobotních výhrách Liberce a Sparty však obhájce titulu také potřeboval tři body. Tentokrát Plzeňští zamířili do šatny, která začátkem týdne patřila Barce, a doufali, že na Slavii vyrukují ve stylu Messiho a spol.

Však také úvod zápasu Viktorii patřil. Bakoš běžel již v osmé minutě ze strany sám na brankáře, trefil však jen boční síť. Hned poté měl velkou šanci také Pilař, při jeho hlavičce z malého vápna se ovšem vyznamenal Čontofalský. Svoji převahu hosté zužitkovali až ve 28. minutě. Limberský uvolnil Koláře, ten se ještě snadno zbavil Latky a střelou k tyči otevřel skóre.

Jenže Strakova Slavia už nechce být bezbranným beránkem. Sešívaní velmi rychle skóre zápasu otočili! Nejprve Milutinovič uvolnil Pospěcha a ten zblízka Pavlíka prostřelil. Za chvíli si oba podobnou akci zopakovali a Plzeň zachránil jen skvělý zákrok jejího brankáře. Druhému gólu však přece jen neušla. Pospěch zaskočil obranu Viktorie „brazilským“ obloučkem přes hlavu a mladý Hurka zblízka skóroval. Slavia tak šla do kabin s nečekaným jednogólovým vedením.

Šest minut po přestávce Horváth podle svého zvyku cizelérský rozehrál přímý kop, Bakošovi stačilo nastavit jen kopačku – míč se ovšem snesl na břevno slávistické branky. Plzeňští šli dál za vyrovnáním, byli však příliš netrpěliví a nepřesní.

V závěru měli hosté místy drtivý tlak, jeden roh střídal druhý. Nejednou byl před Čontofalským pořádný závar, gólman však i proti tutové hlavičce Bakoše vytáhl skvělý zákrok. Hosté hráli v nastavení vabank, Jarolím i Paprčiak však gólové pojistky na tři body odmítli. Slavii to nemrzelo, mistra senzačně porazila.

Slavia Praha – Viktoria Plzeň 2:1 (2:1)
Branky: 33. Pospěch, 39. Hurka – 28. Kolář. Rozhodčí: Jílek – Filípek, Košec. ŽK: Latka, Nitrianský, Hurka, Jarolím - Bakoš. Diváci: 8545.
Slavia: Čontofalský – Nitrianský, Latka, Hubáček, Trubila – Jarolím, Cicman - Vlček (85. Zákostelský), Milutinovič (79. Duranski), Hurka – Pospěch (52. Paprčiak). Trenér František Straka.
Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Čišovský, Bystroň, Limberský (38. Řezník) - Horváth, Jiráček - Petržela (71. Ďuriš), Kolář, Pilař (85. Fillo) – Bakoš. Trenér Pavel Vrba.

Reklama

Související témata: