Hlavní obsah

Na fotbal do Hradce míří i chuligáni z Polska. Policie čeká řežbu

HRADEC KRÁLOVÉ

V Hradci Králové se obávají výtržností fanoušků při nedělním utkání 14. kola první fotbalové ligy mezi domácím klubem a pražskou Slavií. Policie, která zápas označila jako rizikový, očekává příjezd fotbalových chuligánů i z Polska. V pohotovosti proto budou stovky policistů. Informovala o tom v úterý mluvčí krajské policie Ivana Ježková.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Policie chystá v Hradci manévry.

Článek

Podle policie patří nedělní utkání, které začne v 15. hodin, k nejrizikovějším v sezóně. Fanoušků Slavie se čeká několik stovek. "Disponujeme dále poznatky, že by se do města měly chystat i znepřátelené kluby českých fanoušků. U těchto radikálních příznivců lze očekávat projevy hrubého fotbalového chuligánství," uvedla Ježková.

Policie do akce vedle pořádkových jednotek a antikonfliktního týmu nasadí také dopravní policisty, psovody a detektivy v civilu. Na hranicích s Polskem se cizinecká policie zaměří na kontroly vozidel s cílem zamezit dovozu zbraní. "Nasazení policistů připravujeme v takovém rozsahu, abychom byli připraveni včas a adekvátně reagovat na hrozící eskalaci násilí. V případě potřeby budeme mít připraveny posily," uvedla mluvčí.

Pochod za nový stadión

Součástí nedělní policejní akce bude i dohled nad pochodem na podporu stavby nového fotbalového stadiónu. Ten by měl začít ve 13:30 na Velkém náměstí, odkud by se hradečtí fanoušci měli vydat ulicí V Kopečku na třídu Československé armády. Kolem královéhradeckého magistrátu a Nezvalovou ulicí by měli dojít na stadión v Malšovicích.

Přestavbu pro fotbal nevhodného malšovického stadiónu hradecká radnice chystá již několik let. Příprava stavby v hodnotě stovek miliónů korun však stále nabírá zpoždění a projekt dosud nemá ani územní rozhodnutí.

Reklama

Související témata: