Hlavní obsah

Dukla - Teplice 0:0V zápase Dukly s Teplicemi kralovaly obě obrany, gól nepadl

Fotbalisté Dukly Praha a Teplic se ve 14. kole první ligy rozešli bez branek. Oba celky po většinu zápasu precizně bránily, a tak duel, ve kterém proti sobě nastoupili trenér Teplic Petr Rada a jeho syn v brance Dukly Filip, neměl vítěze. Výsledek znamená pro Duklu už čtvrtou bezbrankovou remízu v sezoně a čtvrtou bodovou ztrátu z posledních pěti utkání. Teplice remizovaly potřetí v ročníku a udržely před Duklou dvoubodový náskok.

Článek

Dukla přivítala Teplice místo rekonstruované Julisky na Strahově a s přesunem jakoby přišla o své domácí střelecké kouzlo. Zatímco na Julisce dala po postupu do ligy v průměru 2,5 gólu na zápas, na Strahově se trápí. Po pohře 1:3 s Jabloncem dnes nedokázala Teplicím dát ani gól. A to i přesto, že měla převahu a dvě nadějné situace při závarech před brankou.

První půle přinesla především galapředstavení obou obran, které nepustily soupeře ani do jedné vyložené příležitosti. Jedinou přímou střelu na branku vyslal v 17. minutě hostující Vachoušek, ale jeho pokus z dálky po zemi nemohl brankáře Radu překvapit. Za domácí zahrozil Hanousek, ale odražený míč poslal nad branku. A Berger zase v dobré pozici Haškův centr jen "lízl" hlavou a míč skončil mimo.

Po změně stran si Dukla vytvořila převahu. Nejprve Hašek vypálil z dálky těsně mimo, poté Podrazký z přímého kopu nepřekonal Grigara a následně hosté dovolili dva nebezpečné závary před svou brankou. Obránci Teplic ale na poslední chvíli zakročili a zablokovali střely Lietavy a Bergera, stejně jako o chvíli později nedovolili skórovat Markovičovi a znovu Lietavovi. A Hanousek z dorážky přestřelil.

Na teplické straně se nedařilo kanonýru Mahmutovičovi a už po hodině hry odstoupil. Na hrot se posunul Kerič, který sice předvedl jeden povedený průnik, ale nebezpečnější byla nadále Dukla. Poslední šanci pohnout se skóre měl Lietava, ale jeho dorážku do odkryté branky znovu nepustil jeden z teplických obránců.

Dukla Praha - FK Teplice 0:0
Rozhodčí: Mikel - Chytil, Handlíř. Bez ŽK. Diváci: 1432.
Dukla: Rada - Hašek, Vorel, Švejdík, Vrzal - Podrazký (88. Svatonský), Gedeon, Hanousek - Berger (68. Malý), Lietava, Markovič. Trenér: Kozel.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Lukáš, Smejkal, Rosa - Siva, Ljevakovič - Kerič (90. Čajič), Vachoušek, Stožický - Mahmutovič (59. Vůch). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: