Hlavní obsah

Klokani už šest kol čekají na výhru. Sráží nás marodka a úzký kádr, říká kouč Medynský

Skvělá první polovina podzimu, ale chmurnější její druhá část. Tak vyznívá dosavadní průběh sezóny v podání fotbalistů Bohemians 1905. Ještě si ani nestačili rozebrat debakl 0:4 od Sparty a už museli spolknout další porážku bez vstřeleného gólu. A to v Teplicích. „Jsme v útlumu,“ přiznal trenér Pavel Medynský po šestém zápase v řadě, v němž jeho tým nevyhrál.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ondřej Kraják z Bohemians 1905

Článek

Vaše sestava měla hodně daleko k optimálnímu složení. Hlavně obrana byla zcela netypická ve srovnání s tím, jak jste nastupovali v úvodu sezóny...

Mohu vám vyjmenovat nucené absence. Cseh dostal angínu. Nikl po sedmi týdnech naskočil minule proti Spartě. Šli jsme do rizika a nedopadlo to dobře, protože si znovu udělal výron v kotníku. Mimo hru je i zraněný levý bek Žižka. V našem úzkém kádru nebylo moc možností, jak obranu sestavit. Borek musel jít na stopera, což nikdy předtím nehrál. A Bartek šel na levou stranu defenzivní linie, a to také není jeho post.

A co středová řada?

Poskládali jsme ji i z mladíků Krause a Šumského a věřili jsme, že snad můžeme Teplickým konkurovat.

Jak jste viděl zápas v Teplicích?

Škoda inkasovaného gólu po půlhodině hry. Když jsme se po přestávce začali trochu nadechovat,dostali jsme druhý, a to už byla složitá situace, abychom s nepříznivým stavem něco zásadního udělali.

Přestali jste dávat góly. V čem to vězí?

Naše kvalita hry směrem do pokutového území není taková, abychom byli v současné době schopní kombinovat a tlačit se před branku, potažmo skórovat.

Proto zní až neuvěřitelně, že po pěti kolech jste měli už dvanáct bodů...

A to jsme dali dvě branky třeba mistrovské Plzni! Proti Budějovicím se trefil sváteční střelec Bartek. Zápas v Ostravě rozhodl Hartig, který pak odešel do Slovanu Bratislava. Takřka všechno nám v té fázi soutěže vycházelo a dá se říci, že z toho velkého bodového příspěvku žijeme dodnes, kdy máme devatenáct bodů.

Jaká je podle vás reálná pozice Bohemky v ligovém pelotonu?

I když nás sužují zmíněné problémy s úzkým kádrem, chceme se pohybovat ve středním pásmu tabulky a nemít starosti se záchranou.

Reklama