Hlavní obsah

Proč by nehrál? Patří nám do 30. června, divil se Vrba dotazům, zda byl Pilař tentokrát mentálně připraven

Ještě uprostřed minulého týdne po výhře nad Borisovem si myslel, že ziskem tří bodů a víc než pravděpodobným pokračováním na evropské pohárové scéně zamotal svým hráčům hlavy. Už za tři dny ale plzeňský trenér Pavel Vrba poznal, jak krutě se mýlil, neboť hned po návratu z Minsku se narodila přestupová kauza Pilař.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prchne Václav Pilař z Plzně, nebo zůstane i na jaře? Téma stále žhavé a ani po podzimním ligovém epilogu nezodpovězené.

Článek

Reakce přišla zákonitě – k následnému ligovému duelu v Příbrami Vrba třiadvacetiletého záložníka do svého kádru nezařadil a nad další budoucností mladíka koketujícího s lednovým transferem do bundesligového Wolfsburgu se vznášel velký otazník. Jenže přišel páteční podzimní ligový epilog Plzně s Příbramí a Pilař už zase v sestavě obhájce titulu figuroval... A mentálně dokonce nachystaný tak, že výhru svého týmu jistil.

„Jsem kritizovaný za to, že si celou sezónu vystačím s třinácti čtrnácti hráči a najednou se dělá povyk z toho, že jeden z nich nekopal. A to jen proto, že jsem ho vzhledem k mediálnímu humbuku, jež se kolem něho strhnul, a který nebyl optimální, k zápasu prostě nenominoval,“ reagoval trenér Pavel Vrba na dotaz, zda byl mladý reprezentant Václav Pilař na rozdíl od neděle tentokrát k duelu s Bohemians patřičně mentálně připraven.

Trenér Plzně Pavel Vrbafoto: Právo/Petr Hloušek „Kdyby mělo hráče rozházet, co se o nich píše, nemohl bych třeba já už dneska vůbec trénovat,“ trochu si protiřečily trenérovy výroky pronesené v rozpětí pouhých pěti dnů.

Pilař poslal jenom vzkaz

Pilař nechtěl o svém psychickém rozpoložení a mentální připravenosti na poslední zápas ligového podzimu s klokany mluvit vůbec. „Nechce a nebude dění komentovat a nijak se k němu vyjadřovat,“ pouze tlumočil vzkaz z kabiny mluvčí plzeňského klubu Pavel Pilár.

„Patří nám do 30. června příštího roku, takže nevím, proč bych ho neměl k zápasu s Bohemkou nominovat,“ nemínil se trenér Vrba v Pilařově kauze pitvat, posléze ale přece jen přiznal, že by byl rád, kdyby mladý reprezentační záložník zůstal v Plzni i na jaře.

Všechno je údajně otevřené

„Samo sebou že bych byl spokojenější, kdyby zůstal. Přinesl do naší hry jiskru, máme v mančaftu dva rychlé, nebezpečné hráče a proto by bylo nepříjemné ho ztratit,“ pronesl, ale další Pilařovy plzeňské perspektivy věštit nechtěl.

„U jednání Hradce, Wolfsburgu a Pilařova manažera pana Stejskala nejsem. A ani nejsem typem trenéra, jenž by zasahoval do rozhodování majitele klubu. K nějakému novému posunu ale podle mých informací nedošlo, takže všechno je věcí dalšího jednání,“ nechal plzeňský kouč Pilařovo jarní působení otevřené.

Reklama

Související témata: