Hlavní obsah

Trpišovského přání: Hlavně udržet kádr! Po triumfu v Plzni podpořil Guľu

Přestože odehrála pouze třináct kol, lze směle konstatovat: fotbalová Slavia neohroženě směřuje za obhajobou, za mistrovským hattrickem. Po středečním triumfu ve šlágru v Plzni (1:0) půjde do jara se 6bodovým náskokem. Naprosto zaslouženě, podzim projela bez porážky, ztratila jen čtyři body za dvě remízy. „Podzim v našem podání byl nad očekávání dobrý," pochvaloval si trenér Jindřich Trpišovský po výhře 1:0 ve středečním hitu v Plzni, který zařídil gólem Stanciu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský během utkání.

Článek

„Když si vzpomenu na poslední dva zápasy v Plzni, náš kádr je úplně odlišný. Prošli jsme velkou přestavbou, která na jaře bolela. Na začátku sezony jsme se hodně soustředili na kvalifikaci Ligy mistrů, která nedopadla, byli jsme v menším útlumu. Ale pak jsme všechno zvládli skvěle. Jsem spokojený, že jsme do týmu zabudovali spoustu nových mladíků. Kluci skvěle pracují. Když nám to nejde fotbalově, dokážeme zápas odbojovat a zvládnout ho takticky," prohlásil Trpišovský.

Jeho tým postoupil do jarní vyřazovací fáze Evropské ligy, v lize přezimuje se šestibodovým náskokem na druhý Jablonec. Jaro chce odehrát se stejným kádrem, nerad by přišel v zimě o některou z opor.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Jan Kuchta ze Slavie a brankář Plzně Jindřich Staněk.

„Mým přáním je, aby by nikdo neodešel. Něco jsme rozjeli, máme pro jaro cíle. K prodeji by mělo dojít až v létě. Samozřejmě se může situace změnit v případě nadstandardní nabídky, definitivní slovo má klubové vedení," podotkl kouč Slavie.

Sešívaní projíždějí ligou suverénně, mluvit o titulu je ale podle Trpišovského hodně předčasné. „Rozhodnuto o ničem není, zbývá spousta zápasů. Zisk z podzimu je skvělý, náskok patnácti bodů na Plzeň také. Jenže minulou sezonu jsme vedli po podzimu o šestnáct bodů, nakonec nás Plzeň stáhla na šest bodů před vzájemným utkáním. Přes zimu se dá Viktorka dohromady, zkonsoliduje se," myslí si Trpišovský, který, vzhledem k rekordně krátké zimní přestávce neví, co od jara očekávat.

„Je to pro nás nová situace. Bez přípravy, bez odpočinku. Nevíme, jaké budou terény. A také, kdo době koronavirové vypadne. Čeká nás hodně zápasů - liga, Evropská liga, domácí pohár, do toho reprezentace," uvedl Trpišovský, který soucítí s plzeňským koučem Adrianem Guľou, jenž je po sérii neúspěšných výsledků v ohrožení.

„Adrian je skvělý, pracovitý člověk. Před lety jsme se náhodně potkali na dovolené, hodně jsme si povídali o fotbale. Přivítal bych, kdyby v Česku byla s trenéry větší trpělivost," uzavřel kouč Slavie.

Reklama