Hlavní obsah

Další staronoví muži pro fotbalovou Spartu: Kouba a Baranek

PRAHA

Přibližně za týden by fotbalová Sparta měla představit nové složení realizačního týmu. Podle zákulisních informací by jeho jmenování mohlo klidně proběhnout s pracovním názvem Dobří holubi se vracejí. Měl by zůstat první kouč Martin Hašek, který by mohl mít k ruce další exletenské fotbalisty. Asistenta Jiřího Novotného, trenéra brankářů Petra Koubu či vedoucího mužstva Miroslava Baranka.

Foto: Milan Malíček, Právo

Internacionálové Petr Kouba, Pavel Nedvěd a Vladimír Šmicer. Kouba by teď měl mít na povel letenské brankáře.

Článek

Jak už Sport.cz informoval v pátek, zdroje blízké letenskému klubu konkretizují jména, s nimiž by Sparta měla vstoupit do zimní přípravy. Šéf klubu Daniel Křetínský se okamžitě po skončení podzimu dohodl na ukončení spolupráce s generálním sportovním manažerem Jozefem Chovancem a celý realizační tým odvolal. S dovětkem, že Chovancův nástupce může vzít některé lidi zpátky.

Novým GSM bude téměř jistě Jaroslav Hřebík, momentálně kouč reprezentační devatenáctky. Již dvakrát Spartu trénoval, takže u něj série návratů začne. Ponechat by si měl prvního kouče Martina Haška, který by tak navázal na titul podzimního půlmistra. Letenští vyhráli první část sezóny o šest bodů před Libercem a o deset před mistrovskou Plzní, o to je personální revoluce pikantnější.

„K realizaci změn jsme si vybrali zimní přestávku, nedělali jsme žádné ukvapené zásahy do skladby realizačního týmu během sezóny. Zároveň jsme si vědomi, že realizovat změny v letní přestávce, která je kratší a navíc ihned po ní začíná kvalifikace evropských pohárů, by byl velký hazard,“ vysvětlil místopředseda představenstva Lukáš Přibyl. Do funkce nastoupil začátkem prosince, také on už ve Spartě dříve působil.

Takto se Miroslav Baranek (druhý zprava) kdysi proháněl na sparťanském tréninku po boku Radoslava Kováče, Jana Rezka a Tomáše Juna.foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jílka nechce Olomouc pustit

Jako asistenta si Hřebík vyhlédl olomouckého Václava Jílka, s nímž vede devatenáctku. Jílek se však v pátek stal asistentem Petra Uličného, staronového kouče áčka Sigmy. „Sparta se ještě Jílka nevzdala a chce s Olomoucí jednat. Teď už to však bude mít těžší, než když Jílek působil u třetiligového béčka. Nový olomoucký ředitel Gottvald vyhlásil program záchrany v první lize, proto nechce pustit ani mladého záložníka Hořavu do Plzně,“ říká zdroj obeznámený s letenským děním.

Stále však platí, že dalším asistentem by měl být Jiří Novotný, který v dresu Sparty vyválčil rekordních čtrnáct mistrovských titulů. Nově se pak objevila jména dalších dvou bývalých hráčů klubu. Jana Stejskala by mohl v roli trenéra brankářů nahradit Petr Kouba. Pamětník velkého sparťanského tažení nultým ročníkem Ligy mistrů v poslední době působí u gólmanů v juniorských reprezentacích.

Davida Simona by pak měl vystřídat nový vedoucí mužstva Miroslav Baranek, jenž si na podzim ještě prodlužoval kariéru coby hráč divizního Prostějova.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 14. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  0 : 0 Karviná - Bohemians 0 : 0 12. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Sparta - Ostrava 0 : 0 15. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice