Hlavní obsah

Chceme se vyhnout boji o záchranu, tvrdí kouč klokanů Medynský

Karel FeltPrávo

Na trávníku obvykle komanduje hráče Bohemians 1905, na Štěpána ale kouč Pavel Medynský oblékl na Vánočním turnaji internacionálů v Edenu dres úhlavního vršovického rivala Slavie. Na umělém trávníku v hale navíc pomohl červenobílým k vítězství, přitom „jeho“ klokani skončili až sedmí... „To není o barvách dresu. Se starou slávistickou partou hraju už jedenáct let. Nikdo jiný mě neoslovil,“ vysvětlil.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Kouč Bohemians 1905 Pavel Medynský (druhý zprava) slaví výhru internacionálů Slavie na vánočním turnaji v Edenu.

Článek

Přemýšlel jste i v době Vánoc o důvodech podzimního pádu klokanů z druhého na dvanácté místo?

To víte, že ano. Závěr podzimu nám nevyšel z objektivních důvodů. V šestém kole nám vypadl ze sestavy Marek Nikl, poté Michal Žižka, takže se nám rozpadla obrana. Střídali jsme i hráče, kteří ještě nemají na to, aby odehráli kvalitně víc zápasů, potřebují dozrát. Nemáme tak široký kádr.

Co toto hodnocení znamená pro jaro?

Musíme se připravit co nejlépe, abychom hned v úvodu udělali nějaké body a vyhnuli se přímému boji o záchranu. Naším cílem je klidný střed tabulky, špička nám bodově odskočila.

Jak bude vypadat příprava klokanů?

Začínáme 3. ledna a první dva dny nás čekají testy. Koncem prvního týdne jedeme na Víkend šampiónů do Bratislavy. Následuje kondiční soustředění v Břízkách a v únoru herní v Břeclavi. Tohle místo se nám v létě osvědčilo. Tam se utkáme se třemi kvalitními celky ze Slovenska.

Takže do zahraničí za teplem nevyrazíte?

Budeme výhradně doma, pokud nepočítám halový turnaj v Bratislavě.

Na začátku podzimu se hodně hovořilo o talentovaném osmnáctiletém záložníkovi Nicolasi Šumském. Jeho výkony ale pověsti, která ho předcházela, neodpovídaly...

Já to tak nevidím. Dost utrpěl tím, že jsme dlouho čekali na jeho transfer kartu z Argentiny. Mezi tím naskočil Lukáš Budínský a chytil se. Nicolas se postupně rozehrával, byl na něj velký tlak. V závěru podzimu se dostal do tempa a ukázal, že bude přínosem.

Takže na jaře bude hrát pravidelně?

To se uvidí, ale právě on s Budínským a Martinem Krausem jsou příslibem pro budoucnost. Jsou to hráči, na nichž bude možné stavět.

Žádné posily nepřijdou?

Máme vytipované hráče a v průběhu ledna budeme situaci řešit. Nejsme klub, který získá, na koho si ukáže, ale určitě budeme konkurenceschopní. Jména zatím neprozradím.

Kdo naopak kádr opustí?

Útočník Vladimír Bálek míří na Žižkov. Záložník Tomáš Michálek, jemuž skončilo hostování, se vrací do Jablonce. Změny budeme ale řešit především v lednu.

Reklama

Související témata: