Hlavní obsah

SESTAVA PODZIMU: Šampioni šlapou dál, nejčastěji bodoval neprůstřelný gólman

Praha

Zimní přestávka bude rekordně krátká, sešívaní si však mohou pospat na vavřínech. Obhájci titulu vedou tabulku s šestibodovým náskokem na druhý Jablonec a zápasem k dobru. Hned pět hráčů pražské Slavie figuruje v ideální sestavě podzimu 2020 fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Dva zástupce dodala Sparta, po jednom Jablonec, Plzeň, Pardubice a Baník.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava podzimu 2020 fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:

Článek

Řídí se osvědčeným mistrovským scénářem. Slávisté si již během podzimu vybudovali zásadní náskok. Nejčastěji, pětkrát, byl do sestavy kola nominován brankář Kolář, s devíti čistými konty znovu takřka neprůstřelná opora červenobílých. Obrana je vůbec chloubou sešívaných, ať už jde o mladého Zimu, kapitána Bořila či Masopusta, který v ní začal alternovat po Coufalově odchodu do Anglie. Perlou slávistického týmu se pak ze dne na den stal neomylně zakončující křídelník Sima.

Spartě patřil začátek sezony, ale potom začala ztrácet. Krok drží především díky deseti gólům nejlepšího střelce soutěže Juliše. Nový letenský kanonýr vytvořil údernou útočnou dvojici s Hložkem, který byl až do svého zranění nejproduktivnějším hráčem ligy.

Jablonec se mocným finišem vyhoupl už na druhou příčku, góly má na starost především zakončovatel Schranz. Senzací podzimu je nováček z Pardubic, který má na klíčové trefy záložníka Tischlera. Naopak Plzeň propadla až na devátou příčku, prapor Viktorie nejčastěji držel produktivní Bucha. Závěr roku se vydařil ostravskému Baníku, jemuž odvádí cenné služby pracant Jánoš.

Sestava podzimu 2020 fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Kolář (Slavia, 5) - Masopust (Slavia, 3), Zima (Slavia, 3), Bořil (Slavia, 2) - Sima (Slavia, 4), Bucha (Plzeň, 3), Jánoš (Ostrava, 2), Tischler (Pardubice, 2) - Schranz (Jablonec, 2), Juliš (Sparta, 4), Hložek (Sparta, 3).

Reklama