Hlavní obsah

Řepka bude na jihu řádit jako Růžový panter, zatím však dře na Lipně

FRYMBURK

Bouřlivé uvítání, podpis smlouvy, první fotografie s novým dresem, přesun na soustředění a tvrdý trénink. To všechno stihl Tomáš Řepka během úterý, které pro bývalou oporu Sparty bylo úvodním dnem na nové štaci s fotbalisty Českých Budějovic. Příchod letenského bouřliváka do třináctého týmu prvoligové tabulky je ostře sledovanou senzací zimního přestupního termínu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tomáš Řepka už v dresu Českých Budějovic spolu se šéfem představenstva Karlem Poborským.

Článek
Fotogalerie

Čtvrt hodiny po desáté dopoledne vstoupil po boku klubového šéfa Karla Poborského do útrob stadiónu na Střeleckém ostrově, aby se Českým Budějovicím upsal na rok a půl. Tou dobou už měl Tomáš Řepka za sebou bouřlivé uvítání hrstkou sparťansko-budějovických fanoušků.

„To je ono, konečně!“ „Karle, teď budeme na fotbal chodit!“ Takové a podobné hlasy fanoušků se při nástupu očekávané posily ozývaly. A 38letý stoper, který byl s těžkým srdcem nucen Letnou opustit, okamžitě dostal nabídku stát se členem českobudějovického fanklubu Sparty.

Tomáš Řepka (v bílé bundě) se nechal vyfotografovat i s českobudějovickými fanoušky Sparty Praha. foto: ČTK/David Veis

„Bude mi ctí,“ usmál se obránce, který může hned od začátku svého nového angažmá počítat se svým vlastním fanklubem. „Nečekal jsem žádné slavobrány, kvůli tomu jsem do Budějovic nepřišel. Vždycky jsem měl hodně příznivců a na druhé straně i spoustu lidí, kteří mě nenáviděli. To už ke mně patří a počítám s tím i tady.“

Rušný den se teprve rozjížděl. Tisková konference v zaplněném sále, podpis smlouvy na rok a půl, fotografie s novým růžovo-fialovým dresem. „Docela se mi líbí. Máte pravdu, asi opravdu budu Růžový panter,“ culil se Řepka. „Co pořád máte s růžovou, tohle je přece purpurová,“ hájil extravagantní dresy Poborský.

Slávista Cipro se sparťanových blikanců nebojí

Po podpisu smlouvy následoval rychlý přesun na Lipno. Tady se ve Frymburku připravují na záchranářské jaro noví Řepkovi spoluhráči a stoper s nimi již poobědval. A s trenérem Františkem Ciprem začal spřádat plány, jak by měl být týmu co nejvíc prospěšný.

Trenér Českých Budějovic František Cipro se Řepkových blikanců nebojí.foto: Právo/Petr Hloušek

„Pověstných Tomášových blikanců se nebojím. Při krátkém pohovoru působil jako slušný, komunikativní kluk. Čeká rodinu a spoustu věcí si určitě uvědomil. Čekám od něj, že nám pomůže nejen na hřišti, ale i v kabině,“ líčil kouč Cipro, zatímco Řepka již navlečený do černobílých barev popíjel na recepci Welness Hotelu kafíčko s dalším mazákem Rudolfem Otepkou.

Cipro zatím nerozhodl, zda se Řepka stane novým kapitánem mužstva, a věří, že soužití trenéra-slávisty s hráčem-sparťanem bude bez problémů. „O Spartě a Slavii mezi námi nepadlo ani slovo. Teď jsme oba v Českých Budějovicích, což nemá s pražskými S nic společného. Je věcí týmu, kdo bude kapitánem. Lídrem kabiny by se však Tomáš měl stát,“ uvedl Cipro.

Žádné úlevy, na úvod padesátiminutová štreka

Polední klid brzy skončil. Ve tři odpoledne se mužstvo sešlo v konferenčním sále ke krátké poradě s trenéry. Pak už následoval ostrý výběh kolem Lipenské přehrady.

Tomáš Řepka (vpravo) při tréninku se spoluhráči z Českých Budějovic.foto: Právo/Petr Hloušek

„Poběžíte padesát minut, úseky podle tepové frekvence. Přibližně tak osm kilometrů,“ líčil kouč Řepkovi, co ho na přivítanou čeká.

„Tomáš mi sám říkal, že potřebuje hodně trénovat, takže žádné úlevy v přípravě mít nebude. Pokud se nic nestane, měl by v sobotu nastoupit v Praze-Satalicích v utkání Tipsport ligy proti Hradci Králové,“ avizoval Cipro.

„Je něco jiného připravovat se s mužstvem a sám, jak jsem to měl v posledních týdnech. Zatím necítím žádný problém, bude to v pořádku,“ ujišťoval Řepka, když se v červené šusťákovce vydal s novými spoluhráči z Dynama na první úsek své nové českobudějovické výzvy.

Reklama

Související témata: