Hlavní obsah

Fotbalista Kisel na jaře možná ukončí kariéru

Myšlenkami na konec kariéry se vážně zaobírá slovenský fotbalista Karol Kisel, který v české lize prošel Bohemians 1905, Libercem, Spartou a Slavií. Čtyřiatřicetiletý záložník FC Sydney a svěřenec českého kouče Vítězslava Lavičky nevylučuje možnost, že na jaře po závěru sezony v australské lize dá vrcholovému fotbalu sbohem a v Praze se začne věnovat právnické praxi.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Karol Kisel možná brzy ukončí kariéru.

Článek

"Nemyslím si, že budu pokračovat, i když v mém případě platí: 'Nikdy neříkej nikdy'. Jsem ale připravený na rozlučku a na život po fotbale," uvedl Kisel pro australský list Sydney Morning Herald.

Kisel se do Sydney vrátil loni v létě poté, co odehrál jednu sezonu v pražské Slavii. Univerzální středopolař k protinožcům zamířil už podruhé v kariéře; v roce 2010 se Sydney pod Lavičkovým vedením vyhrál australskou ligu.

Mužstvo FC Sydney je nyní po 15 odehraných zápasech na pátém místě s 19 body a marně se snaží navázat na předloňské výsledky, kdy vládlo australské lize. Lavičkův tým čeká na výhru od 17. prosince. Ani Kisel se svojí současnou pozicí není úplně spokojený. "Nastupuju na krajích zálohy, což mě úplně netěší. Preferuju středové pozice. Jsem tu ale od toho, abych pomohl týmu, a respektuju rozhodnutí trenéra. Od mého předešlého působení se v klubu hodně změnilo, přišli noví hráči a tým se prezentuje jiným systémem," uvedl Kisel.

Sydney ukončí základní část ligy 25. března, pak ještě může bojovat o účast v play off. Kisel se už smiřuje s myšlenkou, že po skončení australské mise už na vrcholové úrovni hrát nebude. "S největší pravděpodobností se vrátím do Prahy, kde bych chtěl rozběhnout svoji vlastní právnickou kancelář. Už jsem dostal určité nabídky, mohl bych se specializovat na sport. Možná přijmu i nějakou fotbalovou pozici," uvedl Kisel, který v české lize nasbíral 240 zápasů a nastřílel 38 branek. V roce 2007 se ve Spartě radoval i z mistrovského titulu.

Reklama