Hlavní obsah

Plzeňský Bucha měl být v utkání se Slavií vyloučen. A penalta proti Spartě? Správně!

Praha

Plzeňský záložník Pavel Bucha měl být podle Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR ve středečním šlágru 14. kola první ligy proti Slavii (0:1) vyloučen za úder loktem do krku Ondřeje Lingra. Sudí Ondřej Pechanec pochybil, když mu po správné intervenci videorozhodčího a zhlédnutí opakovaných záběrů udělil za zákrok z 11. minuty pouze žlutou kartu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kamso Mara ze Slovanu Liberec proměňuje penaltu nařízenou proti Spartě.

Článek

Komise v komuniké také oficiálně potvrdila, že v utkání Sparty s Libercem (1:1) rozhodčí Emanuel Marek správně odpískal penaltu ve prospěch Severočechů, poté co domácí obránce či záložník Michal Sáček vzal v nepřerušené hře míč do rukou od zraněného brankáře Florina Nity. Zároveň ale Marek chyboval tím, že hru nepřerušil dříve.

Situace nastala v 29. minutě, kdy míč po tvrdé ráně Jakuba Peška trefil Nitu do obličeje. Rumunský gólman chytil míč a vzápětí se skácel na trávník. Marek přerušil hru až o více než 10 sekund později, Sáček ale mezitím vzal Nitovi míč. Z penalty následně Kamso Mara poslal Severočechy do vedení.

Krátce před libereckou penaltou kopala pokutový kop i Sparta, ale kapitán Bořek Dočkal ho neproměnil. Marek penaltu po zhlédnutí opakovaných záběrů nařídil správně.

Komise rozhodčích akceptovala i rozhodnutí sudího Miroslava Zelinky, který pardubickému nováčkovi v Karviné, kde chyběl videorozhodčí, přisoudil v prvním poločase penaltu. Dostupné záběry jednoznačně neprokázaly, že domácí obránce Eduardo Santos záložníka Cadua nefauloval. Ewerton sice penaltu neproměnil, Východočeši ale i tak vyhráli 2:0.

Reklama