Hlavní obsah

Do Plzně se vrací Procházka, rebel Fillo naskočí do přípravy Boleslavi

PLZEŇ

Smlouvu na tři a půl roku podepíše v pátek v Plzni sedmadvacetiletý fotbalista Václav Procházka. Odchovanec Viktorie se do mateřského klubu vrací po čtyřech a půl letech strávených v dresu Mladé Boleslavi. Opačným směrem zase míří záložník Martin Fillo, o něhož se zajímala také pražská Slavia.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Václav Procházka z Mladé Boleslavi (uprostřed) se snaží projít mezi sparťanskou přesilou.

Článek

„O Vaška jsme se zajímali již v letním přestupovém období, nyní se transfer definitivně podařilo dotáhnout. Jedná se o kvalitního hráče, který může nastoupit na místě stopera i defenzivního záložníka. Navíc díky plzeňským kořenům detailně zná prostředí i většinu kabiny, aklimatizace tak v jeho případě bude blesková,“ řekl na adresu nové posily Pavel Pillár, tiskový mluvčí Viktorie. Oba kluby se dohodly, že přestupovou částku nebudou zveřejňovat.

Plzeň tak vyřešila náhradu za stopera Davida Bystroně, který měl pozitivní dopnikový nález a čeká na trest. Původně se dohodla s volným sparťanem Tomášem Řepkou, ten by však nemohl nastoupit v duelech Evropské ligy proti Schalke, a tak z tohoto atraktivního přestupu sešlo.

Naopak opačným směrem míří z Plzně záložník Martin Fillo, který se Středočechy odletí již v pátek na soustředění do Turecka. O formě působení pětadvacetiletého záložníka v Mladé Boleslavi se bude jednat v následujících dnech.

Obránce Bohemians 1905 Michael Žižka (vpravo) se snaží zastavit Martina Filla z Plzně.foto: Právo/Petr Hloušek

„Vracím se domů, do rekonstruovaných Štruncových sadů se moc těším. Jsem šťastný, že budu moci být u oficiálního otevření stadionu v dresu Viktorie,“ řekl k přestupu staronový viktorián Procházka. „Ke klukům se připojím hned v pátek, v sobotu bych již měl naskočit do duelu Tipsport ligy. Moc se těším také na kabinu, Limba mě určitě velmi rychle do veškerého dění uvede,“ usmál se Procházka při vzpomínce na Davida Limberského, nejbližšího kamaráda v týmu úřadujícího mistra.

S dobrou náladou přivítal změnu dresu také Martin Fillo. „Je to pro mě nová výzva, chci se poprat o základní sestavu. Boleslav je ambiciózní tým, stejně jako Viktoria bude na jaře bojovat o evropské poháry. Věřím, že budu schopen pomoci.“

Reklama

Související témata: