Hlavní obsah

Fotbalová Olomouc hlásí před začátkem přípravy komplikace

Olomouc

Fotbalisté Olomouce zahájili krátkou zimní přípravu bez dvou nejmenovaných hráčů, kteří se o vánočních svátcích nakazili koronavirem. Kádr dnes čeká testování na covid-19, jehož výsledky ještě mohou ovlivnit nominaci trenéra Radoslava Látala na týdenní soustředění na Maltu. Tam aktuálně čtvrtý tým tabulky odletí v pondělí společně s brněnskou Zbrojovkou a sehraje dva zápasy Tipsport Cupu.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Trenér Olomouce Radoslav Látal.

Článek

"Víme, že dva hráči zůstanou doma, neboť se o svátcích nakazili koronavirem. Jmenovat je nebudu," uvedl na on-line tiskové konferenci Látal. Přípravu zahájil s podzimním kádrem a nepočítá s tím, že by se někdo vrátil z hostování. "Není čas na zkoušení, kádr se nemění," podotkl Látal.

Na jihu Evropy čekají Sigmu kvalitní terény, teploty kolem 15 stupňů a dva zápasy. Ve středu se Spartakem Trnava a v sobotu utkání o umístění v Malta Cupu s jedním z dvojice Brno - WSG Wattens. "Vítám možnost trénovat v dobrých klimatických podmínkách. Věřím, že se na Maltě dostaneme do tempa a prodáme to pak v lize," přál si Látal.

Sigma pod jeho vedením přezimovala na čtvrté příčce, ale kouč je spokojený pouze s pozicí, nikoliv se získanými body. "Těch mělo být víc, dotahují se na nás další týmy," poukázal Látal na skutečnost, že ještě desátá Karviná ztrácí na Hanáky pouze dva body. "Naším jarním cílem je bojovat o špici a hrát o něco do konce soutěže," řekl Látal.

Do ligy vstoupí Sigma v sobotu 16. ledna zápasem na hřišti Slavie Praha.

Reklama

Související témata: