Hlavní obsah

Fotbalisté Mladé Boleslavi začali zimní přípravu s šesti nováčky

Mladá Boleslav

Fotbalisté Mladé Boleslavi dnes zahájili krátkou zimní přípravu před jarní částí prvoligové sezony s šesti nováčky. Do týmu se vrátili i brankář Jan Stejskal a útočník Tomáš Ladra, kterým skončilo hostování ve Slavii respektive Jablonci. Naopak sedm hráčů odešlo. Středočeši podle klubového webu začali přípravu s 25 hráči do pole a dvěma brankáři.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Mladé Boleslavi.

Článek

Z B-týmu se zapojili do přípravy gólman Denis Hartych a ofenzivní hráč Rashid Alhassan. Dalšími nováčky v týmu jsou Milan Jirásek, o jehož přestupu jedná klub s Ostravou, a Dominik Preisler, kterého by Mladá Boleslav mohla získat z pražské Dukly na hostování s opcí. Na týdenním testu jsou v týmu Solomon Omale z Prostějova a Ladislav Dufek z Benešova.

Třiadvacetiletý Stejskal si na podzim za mistrovskou Slavii nezachytal. Stejně starý Ladra odehrál v dresu Jablonce 13 ligových utkání, v nichž vstřelil dvě branky.

V kádru Středočechů nechybí ani záložník a kapitán Marek Matějovský, který už téměř rok nehrál. Bývalý český reprezentant si loni v lednu přetrhl achilovku v přípravném utkání na Maltě a musel na operaci. Na konci dubna si při posilování na kole zranění obnovil a podstoupil další zákrok. Přesto v květnu prodloužil smlouvu o další sezonu.

O dva dny pozdější nástup do přípravy má povolený Brazilec Marco Túlio. Michael Hönig, Ladislav Krobot, Vojtěch Stránský a Jakub Fulnek jsou nemocní. Z gólmanů začali přípravu pouze Hartych a Jan Šeda, jelikož Stejskal je nemocný, Petr Mikulec zraněný a Jakub Markovič po konci hostování zamířil zpátky do Slavie.

V Mladé Boleslavi po půlročním hostování vedle Markoviče skončili rovněž Davis Ikaunieks, Jiří Kulhánek, Šimon Gabriel a Ondřej Zahustel. Petr Mareš a Ondřej Mazuch zase jednají o novém působišti.

Svěřence trenéra Karla Jarolíma čekají před startem jarní části nejvyšší soutěže dva přípravné duely. V úterý se utkají s Pardubicemi a v sobotu s pražskými Bohemians 1905. Jarní část ligy zahájí v sobotu 16. ledna doma proti brněnskému nováčkovi. Mladá Boleslav je po podzimu na první nesestupové pozici.

Reklama

Související témata: