Hlavní obsah

Teplice - Žižkov 1:0Praštěná zima. Hned první přípravný zápas byl pro Severočechy generálkou

Teplice
Aktualizováno

Zimní příprava je na české poměry raritou. Je mimořádně krátká, proto už v její sedmý den odehráli fotbalisté Teplic první přátelský zápas, který pro ně byl současně generálkou na start jarní části Fortuna ligy... Přímo na hlavním stadionu na Stínadlech porazili druholigovou Viktorii Žižkov 1:0.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Patrik Žitný z Teplic a Daniel Pudil ze Žižkova.

Článek

V základní sestavě domácích se ukázala trojice nováčků Šimon Gabriel, Ondřej Mazuch a Ruben Droehnle, kteří se postavili na pozice stoperů, protože trenér Radim Kučera zkoušel rozestavení 3-5-2. Kapitánskou pásku si při svém prvním startu za Teplic oblékl Mazuch.

V průběhu druhého poločasu zasáhli do zápasu i další nováčci brankář Jan Čtvrtečka a útočník Martin Macej, který je v domácím týmu na testech.

Zápas v 69. minutě rozhodl Patrik Žitný, když ho našel na penaltě právě Macej. Záložník se uvolnil a zavěsil pod břevno.

Žižkov měl první velkou šanci až dvě minuty před koncem. Bezdička trefil tyč branky Jana Čtvrtečky, který v 60. minutě plánovaně nahradil Tomáše Grigara. V samotném závěru teplický tým ještě přežil závar v domácím vápně a připsal si tak výhru 1:0.

Dvanáctý celek tabulky vstoupí do jarní části první ligy za týden doma proti druhému Jablonci.

Přípravné fotbalové utkání:
Teplice - Žižkov 1:0 (0:0)
Branka: 69. Žitný.
Teplice: Grigar (65. Čtvrtečka) - Gabriel, Mazuch (81. Korselt), Droehnle (81. Kodad) - Radosta (88. Hural), Mareček, T. Kučera, Žitný (88. Vachoušek), Černý - Řezníček (65. Macej), Vukadinovič (65. Hyčka). Trenér: R. Kučera.

Reklama

Související témata: