Hlavní obsah

Guľa překvapil přesunem Limberského. Je to alternativa pro ligu, řekl kouč Plzně po vítězné generálce

Plzeň

Povedený dvougólový příspěvek navrátilce z hostování Pavla Šulce, změny v sestavě. Včetně přesunu Davida Limberského na pravý kraj obrany. Fotbalová Plzeň má za sebou úvodní duel v novém roce, který byl zároveň generálkou na jarní část nejvyšší soutěže. V tréninkovém areálu v Luční ulici porazila v sobotu lídra druhé ligy Hradec Králové 5:2.

Foto: fcviktoria.cz

Navrátilec Pavel Šulc byl při chuti...

Článek

„Těší mě, že jsme hráli na vynikající ploše. Zápas splnil naše očekávání, zvládli jsme ho fyzicky i zdravotně s hráči, kteří byli k dispozici. Dali jsme pět gólů, což je fajn. Ale zase jsme dvakrát inkasovali. Utkání nám ukázalo hodně pozitivních věcí, ale odhalilo i naše slabiny," uvedl pro klubový web trenér Adrian Guľa.

Na pravý kraj obrany překvapivě přesunul Limberského, který v Plzni roky operuje na opačné straně defenzivní řady. „Může to být varianta i pro ligu, bude hrát na svojí pravou nohu. Byl jsem přesvědčený, že přesun zvládne, což se také stalo," podotkl slovenský kouč.

Po nepovedeném podzimu Viktorie, nejhorším za posledních 14 let, se spekulovalo o jeho pozici. Vedení mu dalo nakonec důvěru. Nastal ovšem pohyb v kádru, který opustili obránci Řezník a Pernica a záložník Alvir. Všichni odešli na půlroční hostování (Mladá Boleslav, Brno, České Budějovice).

„Kluci jdou na hostování, potřebují herní praxi. Patří jim poděkování za celý rok, který jsme spolu strávili. Pro ně tím nic nekončí, uvidíme, co bude v létě," reagoval Guľa, který do utkání nasadil nováčka Koželuha, navrátilce z hostování Šulce i útočníka Matějku.

„Jsem rád, že tady s námi jsou. V závěru loňského roku jsme se rozhodli, že zůstanou v Plzni, aby se etablovali. Věřím, že se v lize ukáže, že šlo o správné rozhodnutí," doufá Guľa.

Proti Hradci musel zaimprovizovat ze zdravotních důvodů, chyběla v ní řada opor v čele s Čermákem. Absentovali také Ba Loua či Havel. „Kromě dlouhodobě zraněných Kopice a Hybše věřím, že ostatní budou pro start do jara připraveni," prohlásil kouč. Plzeň vstoupí do jarní části duelem v Příbrami (v neděli 17. ledna), po podzimu je na nelichotivé deváté příčce.

Reklama