Hlavní obsah

Hancko hlásí pokrok, i když ještě stále není stoprocentní

Praha

Generálku nezvládli, na Strahově podlehli Českým Budějovicím 0:1. Podstatné však pro fotbalisty pražské Sparty bude, jak se příští víkend vrátí na ligovou scénu v ostře sledovaném duelu na horké půdě ostravského Baníku. Defenziva Letenským funguje, stoperská trojice Dávid Hancko s Martinem Vitíkem a Dominikem Plechatým stejně jako proti Chrudimi udržela čisté konto, jediná branka zápasu padla, až když už Sparta hrála v obměněné sestavě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dávid Hancko hledí k ligovému jaru.

Článek

Letošní zima je hodně specifická, za týden se zase rozběhne liga. „Už jsem takovou sezonu zažil v Itálii, kde jsme měli pauzu po Vánocích jen pár dní. Takže jsem věděl, jaké to bude. Trochu nepříjemné, protože terény možná nebudou ideální, ale na druhou stranu zápasy o body nás nejvíc baví. Takže se těšíme, věřím, že jsme připraveni a nedělní duel zvládneme," líčí Dávid Hancko v rozhovoru pro klubovou televizi.

U slovenského reprezentanta je zásadní otázkou zdravotní stav.

„Není stoprocentní, ale pokrok proti tomu, jak jsem se cítil v létě nebo v průběhu podzimu, tak jsem na tom mnohem lépe. Zvládám plnou zátěž v tréninku i v zápase. Občas cítím, že koleno reaguje, musím být opatrný a každý den pracovat v posilovně. Je to na dobré cestě a na jaře týmu pomůžu," ujišťuje Hancko.

Vzhledem k trestům pro Krejčího mladšího, Pavelku a Součka nejspíš nastoupí v Ostravě po boku Plechatého a Vitíka.

„Trénujeme spolu, už jsme něco odehráli a nedostali gól, takže super. Snažíme se podporovat, být aktivní a funguje nám to. Liga nás prověří, ale jsme připravení a těšíme a na start ligy," dodává.

Reklama

Související témata: