Hlavní obsah

Fotbalisté Brna hlásí novou posilu

Brno

Fotbalisté Brna získali z Nitry na půlroční hostování s opcí Timoteje Záhumenského. Zbrojovka o příchodu někdejšího obránce Karviné informovala na svém webu. Pětadvacetiletý rodák ze Žiaru nad Hronom odehrál za nováčka první ligy oba zápasy na zimním přípravném turnaji Tipsport Malta Cup, kde Brno obsadilo třetí místo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Timotej Záhumnský (vlevo) posílil Brno

Článek

"Jsem spokojený, že vše dopadlo dobře a trenérům jsem se líbil. Pokusím se týmu pomoci k co nejlepším výkonům a výsledkům, které by znamenaly záchranu," prohlásil Záhumenský.

V minulosti hrál mimo jiné za Slovan Bratislava, Dunajskou Stredu nebo Trnavu. Za Karvinou nastoupil do 13 ligových zápasů a představil se v jejím dresu i v baráži.

"Těším se na návrat do české ligy. Vím, že soutěž je kvalitní. Každý může vyhrát s každým, nic není dopředu jasné. Z týmu dobře znám Damiána Bariše, Adriána Čermáka, z Karviné Pavla Dreksu a Jana Moravce. A znám také Petera Štepanovského, byť jsem s ním v jednom týmu nepůsobil," řekl Záhumenský. "Věřím, že se nám podaří splnit hlavní cíl, kterým je záchrana," dodal.

Zbrojovka, která je po podzimu na první sestupové příčce, přivedla vedle něj během zimní pauzy na půlroční hostování rovněž stopera Luďka Pernicu z Plzně a záložníka Jiřího Texla z Olomouce.

Reklama

Související témata: