Hlavní obsah

Příbramský kouč Horváth má před startem ligy přání: Chtěl bych Plzeň konečně porazit

Příbram

Příbramského kouče Pavla Horvátha čeká v neděli hodně specifický zápas. Jako trenér bude hrát ve fotbalové lize poprvé o body s Viktorií Plzeň. Ve Štruncových sadech strávil sedm krásných let, získal s Viktorií tři tituly, vyhrál Český pohár i Superpohár, v Lize mistrů si zahrál proti Bayernu nebo Manchesteru City. I po skončení kariéry v Doosan Areně působil jako asistent trenéra, vedl mládež i rezervu, z níž loni odešel na svoji první ligovou štaci do Příbrami.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Horváth povede Příbram v ligovém utkání proti Plzni

Článek

„Pochopitelně to pro mne bude hodně specifický zápas. Moc se na něj těším. Ve Viktorii jsem strávil krásné roky, mám tam pořád spoustu známých a přátel. Hodně jsem toho zažil například s Davidem Limberským, který pořád hraje a je výborný. Jako trenér jsem ji ale nikdy neporazil, i když všechno byly jen přáteláky. Teď to bude poprvé o body. Rád bych tuhle bilanci změnil a v neděli u Litavky Plzeň porazil. I když, já hrát nebudu," pravil s úsměvem.

Nejen jeho svěřenci ale říkají, že má pořád skvělou kopací techniku. „Ale už bych zápas neudýchal. To by se muselo hrát na půlku hřiště, ale v deseti, abych nemusel moc běhat," smál se.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Příbrami Pavel Horváth.

Plzni se podzim nevydařil. Tým zvyklý léta hrát o titul a evropské poháry je v tabulce devátý. „Viktorce se podzim opravdu nepovedl, určitě to bude chtít napravit a začít dobře už u nás. Sílu a kvalitu má pořád velkou. Ale ve fotbale je možné cokoliv. Nevidím důvod, proč bychom nemohli vyhrát, minimálně uhrát bod. V naší situaci potřebujeme bodovat naplno," zdůraznil Horváth.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Emmanuel Antwi z Příbrami.

Jediná posila, ale uzdravení stopeři

Příbram čeká boj o záchranu. Na podzim měla i zdravotní problémy, chyběli především stopeři. A k tomu nebývale krátká zimní přestávka i příprava. „Kluci měli jen sedm dní volna. Když si vezmeme i krátkou letní pauzu, na odpočinek neměli moc času. Věřím ale, že jaro zvládnou, kondičně jsme na tom dobře. Bude záležet na jejich zdraví a jak se s náročným programem vyrovnají v hlavách," konstatoval kouč, který strávil přípravu jen v příbramských podmínkách a sehrál jediný přípravný duel, a to dvou mužstev z hráčů áčka a rezervy.

Odešel zkušený záložník Folprecht, s Pincem se klub rozešel. K říčce Litavce ale dorazila jediná posila - útočník Dočekal. „Je to hrotový útočník, takový nám chyběl. Kluci jsou delší čas pohromadě, nedošlo k velkým odchodům, což je pozitivum. Z hostování přišli Laňka, Januška a Polák, které si v kádru necháme, mohli by pomoci. Uzdravili se nám zadáci Tregler, Soldát, Kingue a další hráči. Zkoušíme ještě dva cizince. Určitě nebudeme slabší než na podzim," zdůraznil Horváth.

Reklama

Související témata: