Hlavní obsah

Debut mezi elitou se odkládá. Pardubice poslaly nejlepšího střelce druhé ligy znovu na hostování

Pardubice

Na první starty v nejvyšší fotbalové soutěži si musí ještě počkat. Útočník Ladislav Mužík odchází z Pardubic zpět na hostování do druholigové Chrudimi. Východočeský klub o tom informoval na svých oficiálních internetových stránkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Pardubic - ilustrační foto.

Článek

Dvaadvacetiletý mladík hostuje v Chrudimi od jara loňského roku a během podzimní části chytil střeleckou slinu. Se sedmi zásahy je spolu s Jaroslavem Málkem z Líšně nejlepším šutérem Fortuna Národní ligy. Mužík svými výkony upoutal pozornost pardubických koučů Jiřího Krejčího s Jaroslavem Novotným, kteří si ho v prosinci stáhli.

S ligovým nováčkem se nadějný forvard zapojil i do krátké zimní přípravy, v jeho kádru ale prozatím nezůstane. Konkurence na hrotu Pardubic je velká. Uzdravil se matador Černý, velkou formu nabral Huf, jenž nasázel pět gólů, a o místo v základní sestavě usiluje také Petráň.

„Mužík svými výkony v přípravě trenéry zaujal, ale hostování v Chrudimi mu přinese větší herní vytížení, což je z dlouhodobého horizontu výhodnější jak pro pardubický klub, tak pro hráče samotného," uvedli Východočeši na klubovém webu.

Reklama

Související témata: