Hlavní obsah

Chtěl ho Liberec, Malinský však míří do Mladé Boleslavi

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Záložník Tomáš Malinský po necelém půl roce změní dres. Ve Slavii se na podzim do základní sestavy neprosadil a teď zamíří do Mladé Boleslavi. Společně s ním jde Ladislav Takács. Brankář Jan Stejskal přestoupil z Mladé Boleslavi do Slavie, kde už na podzim hostoval. Po konci hostování ve středočeském klubu se k mistrovskému celku vrátil další gólman Jakub Markovič

Foto: slavia.cz

Tomáš Malinský se zatím ve Slavii neprosadil

Článek

Pro 29letého Malinského byl jednou z alternativ návrat do Liberce, z něhož v létě do Edenu přestoupil. „S Malinou probíhala delší debata na téma my a on. Mluvil i s vedením v čele s panem Karlem (majitel Liberce) a bavili jsme se o tom i se Slavií. Nakonec to téma nějakým způsobem vyšumělo," prozradil kouč Liberce Pavel Hoftych.

Právě pod ním se v uplynulé sezoně stal jedním z nejlepších hráčů ligy a na konci července přestoupil do mistrovské Slavie. S týmem Jindřicha Trpišovského podepsal smlouvu do června 2023.

„Můj cíl je ze začátku podívat se v nějakých zápasech na hřiště. Třeba se zabydlím v základní sestavě, hrozně moc bych si to přál," prohlásil tehdy.

V sešívaném dresu však na podzim odehrál jen sedm zápasů, celkem 232 minut. 130 za tři utkání v Evropské lize a zbytek nastřádal ve čtyřech startech v české nejvyšší soutěži. Už jako hráč Slavie pak na podzim nakoukl i do národního týmu.

Nyní má pomoci nastartovat Mladou Boleslav, která je po podzimní části zatím na patnáctém místě. V české nejvyšší soutěži Malinský odehrál 137 zápasů, ve kterých vstřelil 14 branek a na 15 jich nahrál.

Takács už v minulosti v Mladé Boleslavi působil. Právě odtamtud ho Slavia v září 2019 přivedla na hostování, které koncem téhož roku změnila v přestup. Takács, který dříve hrál i za Teplice, nastoupil v lize do 137 utkání a vstřelil 12 branek.

Třiadvacetiletý brankář Stejskal si na podzim za vršovický tým nezachytal. Mladá Boleslav si ho pro jarní část prvoligové sezony stáhla zpět, ale Pražané jej nakonec získali natrvalo a podepsali s ním smlouvu do konce června 2025.

"O Honzu Stejskala jsme měli zájem už v průběhu podzimu, ale Boleslav ho chtěla pro jarní boje o záchranu jako jedničku. Nakonec se nám však po sérii jednání Honzův návrat podařilo dojednat," citoval slávistický web sportovního ředitele Jiřího Bílka.

Podle Stejskala se jeho situace neustále měnila. "Už během podzimu se jednalo o tom, že by Slavia prodloužila hostování o půl roku a až pak se rozhodla. Boleslav v tu chvíli přišla s tím, že chce, abych u nich chytal. Jenže přišel na začátku ledna můj pozitivní test na covid-19, který vše zbrzdil. Oni mezi tím přivedli jiného brankáře, takže už nebylo o čem a povedlo se to dojednat," uvedl Stejskal.

"Jsem nesmírně rád. Je pro mě obrovská čest stát se kmenovým hráčem největšího klubu u nás," dodal bývalý brankář Hradce Králové či Pardubic, který si v nejvyšší soutěži dosud připsal 14 startů v dresu Mladé Boleslavi.

Devatenáctiletý Markovič dosud v lize nastoupil dvakrát za Slavii a jednou za Středočechy. Podle webu Pražanů by měl kvůli hernímu vytížení strávit jaro na hostování. Zatím ale není jasné kde.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články