Hlavní obsah

Jiráček je stále plný síly. Chci pokračovat. Uvidíme, jestli dál ve Zlíně, nebo jinde, říká záložník

Kvůli zranění ramene zmeškal vstup do jarní části fotbalové ligy, bezbrankový duel s Opavou sledoval záložník Petr Jiráček jen z lavičky. Kapitán Zlína věří, že o víkendu proti Ostravě už bude zase na hřišti. Může to však být jeden z jeho posledních zápasů za Fastav. Na konci sezony mu totiž končí smlouva...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Zlína Petr Jiráček (vlevo) a Mosses Ekpai oslavují vedoucí gól na Bohemians.

Článek

V březnu vám bude pětatřicet let. Jaké máte fotbalové plány?

Snažím se maximálně udržovat, cítím se fyzicky pořád dobře. Musím pochopitelně trénovat i odpočívat víc než doteď. Ale končit s fotbalem se mi určitě nechce. Uvidíme v červnu, jestli budu pokračovat tady ve Zlíně, nebo někde jinde.

Ve Zlíně jste se s rodinou usadili natrvalo. Příznivější pro vás je tedy první varianta.

Samozřejmě bych tady ve Zlíně pokračoval rád. Ale opravdu těžko odhadovat, co v létě bude.

Zlín vám doposud prodloužení nenabídl?

Bez komentáře. Zkrátka se uvidí, co bude.

Do jara jste vstoupili bezbrankovou remízou v Opavě. Do utkání jste nezasáhl kvůli zranění. Přinesl jste si ho ze závěru podzimu?

Nikoli. Po prosincovém zápase s Příbramí, kdy jsem se zranil, jsem byl nemocný. Když jsem se po pár dnech chtěl jít proběhnout, na zledovatělém povrchu mi podjela noha a seknul jsem sebou. Vylítlo mi moje tradiční rameno. V pátek jsem s týmem poprvé po měsíci trénoval, jel jsem proto do Opavy jen na výlet.

Výsledky Zlína jsou jako na houpačce. Série tří výher v řadě střídá šňůra několika utkání bez vítězství. Jaký je důvod?

Tohle je taková naše rarita. Občas se nadechneme, vypadá, že se odrazíme k lepším zítřkům. Výsledkově i v tabulce. Pak dostaneme nějakou facku a čtyři zápasy nevyhrajeme. Nevyrovnané výkony nás hodně srážejí. Zápasy s mužstvy zespodu tabulky bychom měli určitě zvládat, abychom ke konci sezony nemuseli honit záchranu. Tak, jako v uplynulém ročníku.

Ze čtyř následujících zápasů hrajete tři doma. V případě úspěšné série, můžete se vyhoupnout do klidnějšího středu...

Domácí prostředí je malinká výhoda. Ale soupeři, kteří k nám přijedou, jsou všichni z vršku tabulky. Ostrava, Slavia i Liberec. Budeme se muset v mých očích zlepšit, aby to na tato mužstva stačilo.

Zlín v zimní pauze avizoval, že během jara sáhne k razantní obměně kádru. Vítáte tento krok?

Pokud se všude píše, že k obměně dojde, tak k ní asi dojde. S trenérem Páníkem ani s generálním manažerem Zdeňkem Grygerou jsem se o tom nebavil. Nevidím v jejich kroku problém. Pokud na to mladí kluci budou mít, ať hrají.

Reklama