Hlavní obsah

Jiráček je stále plný síly. Chci pokračovat. Uvidíme, jestli dál ve Zlíně, nebo jinde, říká záložník

Praha

Kvůli zranění ramene zmeškal vstup do jarní části fotbalové ligy, bezbrankový duel s Opavou sledoval záložník Petr Jiráček jen z lavičky. Kapitán Zlína věří, že o víkendu proti Ostravě už bude zase na hřišti. Může to však být jeden z jeho posledních zápasů za Fastav. Na konci sezony mu totiž končí smlouva...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Zlína Petr Jiráček (vlevo) a Mosses Ekpai oslavují vedoucí gól na Bohemians.

Článek

V březnu vám bude pětatřicet let. Jaké máte fotbalové plány?

Snažím se maximálně udržovat, cítím se fyzicky pořád dobře. Musím pochopitelně trénovat i odpočívat víc než doteď. Ale končit s fotbalem se mi určitě nechce. Uvidíme v červnu, jestli budu pokračovat tady ve Zlíně, nebo někde jinde.

Ve Zlíně jste se s rodinou usadili natrvalo. Příznivější pro vás je tedy první varianta.

Samozřejmě bych tady ve Zlíně pokračoval rád. Ale opravdu těžko odhadovat, co v létě bude.

Zlín vám doposud prodloužení nenabídl?

Bez komentáře. Zkrátka se uvidí, co bude.

Do jara jste vstoupili bezbrankovou remízou v Opavě. Do utkání jste nezasáhl kvůli zranění. Přinesl jste si ho ze závěru podzimu?

Nikoli. Po prosincovém zápase s Příbramí, kdy jsem se zranil, jsem byl nemocný. Když jsem se po pár dnech chtěl jít proběhnout, na zledovatělém povrchu mi podjela noha a seknul jsem sebou. Vylítlo mi moje tradiční rameno. V pátek jsem s týmem poprvé po měsíci trénoval, jel jsem proto do Opavy jen na výlet.

Výsledky Zlína jsou jako na houpačce. Série tří výher v řadě střídá šňůra několika utkání bez vítězství. Jaký je důvod?

Tohle je taková naše rarita. Občas se nadechneme, vypadá, že se odrazíme k lepším zítřkům. Výsledkově i v tabulce. Pak dostaneme nějakou facku a čtyři zápasy nevyhrajeme. Nevyrovnané výkony nás hodně srážejí. Zápasy s mužstvy zespodu tabulky bychom měli určitě zvládat, abychom ke konci sezony nemuseli honit záchranu. Tak, jako v uplynulém ročníku.

Ze čtyř následujících zápasů hrajete tři doma. V případě úspěšné série, můžete se vyhoupnout do klidnějšího středu...

Domácí prostředí je malinká výhoda. Ale soupeři, kteří k nám přijedou, jsou všichni z vršku tabulky. Ostrava, Slavia i Liberec. Budeme se muset v mých očích zlepšit, aby to na tato mužstva stačilo.

Zlín v zimní pauze avizoval, že během jara sáhne k razantní obměně kádru. Vítáte tento krok?

Pokud se všude píše, že k obměně dojde, tak k ní asi dojde. S trenérem Páníkem ani s generálním manažerem Zdeňkem Grygerou jsem se o tom nebavil. Nevidím v jejich kroku problém. Pokud na to mladí kluci budou mít, ať hrají.

Reklama