Hlavní obsah

Všechno se sešlo. Asi připravím klukům v kabině večeři, plánuje po výhře nad Zbrojovkou Rabušic

Nastoupil k jubilejnímu dvoustému zápasu v nejvyšší soutěži, a navíc přispěl gólem k vysoké výhře nad mužstvem, v němž v minulosti působil. Není divu, že útočník libereckých fotbalistů Michael Rabušic zářil po triumfu Slovanu 3:0 v předehrávce 16. ligového kola v Brně spokojeností.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

V popředí zleva Michael Rabušic z Liberce a Pavel Dreksa z Brna bojují o míč. V pozadí vlevo Luděk Pernica z Brna.

Článek
Fotogalerie

„Všechno se to tak krásně sešlo. Asi připravím klukům v kabině nějakou večeři. Uvidím, jaké pohoštění si budou přát. I pivko může být," usmívá se jednatřicetiletý bývalý reprezentant. Duel se mu mimořádně povedl. „Jsem hrozně šťastný. Body jsme nutně potřebovali. Chceme držet krok s celky ze špice tabulky. Myslím, že jsme zvítězili naprosto zaslouženě," má Rabušic jasno.

Podle něj to bylo na těžkém terénu střetnutí plné osobních soubojů. „My jsme v nich byli důraznější. A taky silnější na míči. Chtěli jsme hrát převážně na polovině Zbrojovky, což se nám dařilo," libuje si autor sedmi gólů v této sezoně.

Kouč Slovanu Pavel Hoftych svoje hráče pochválil. „Brno kousalo, snažilo se prosadit nakopávanými balony. Mělo první velkou šanci, avšak brankář Knobloch nás výtečným zákrokem podržel. Pak už jsme byli lepší a zaslouženě jsme brali všechny body," těší ho.

Také Hoftych ví, že se rozhodovalo především v soubojích. „My můžeme mít radost, že jsme v nich přetlačili tak kvalitní stopery jako jsou Pernica s Dreksou. Byli jsme fotbalovější než domácí, do všeho jsme šli úplně naplno. Vyplatilo se nám to. Ovládli jsme střed hřiště, což bylo pro průběh utkání klíčové," vypozoroval.

Reklama

Související témata: