Hlavní obsah

Svérázný hrdina Sparty. Některé jeho okamžiky ani nejdou slušně popsat, říká Kotal

Vynášet hrdinu do nebes? Kdepak, trenér fotbalové Sparty přistupuje ke svým ovečkám s kritickou náročností. „Střídá výborné okamžiky s takovými, které ani nejdou slušně popsat,“ říká třeba Václav Kotal na adresu Davida Moberga Karlssona. Jelikož však švédský křídelník přihrál na vítězný gól v Opavě (3:0) a pak mu byla připsána jediná trefa duelu s Mladou Boleslaví, musí kouč přimhouřit oko a být rád, že muže klíčových okamžiků má.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha oslavují záhadný gól na 1:0 během utkání proti Mladé Boleslavi. Druhý zprava vykukuje David Moberg Karlsson.

Článek
Fotogalerie

Jediný moment z 58. minuty urputnou bitvu rozsoudil. Míče se v okamžiku střely nejspíš dotkl také kanonýr Juliš, jako autor gólu je ovšem zapsán David Moberg Karlsson. Švédský legionář trefil v nastavení první půle z přímého kopu tyč, po přestávce už se mohl radovat.

„Myslím, že zápas s Mladou Boleslaví byl krok kupředu. V Opavě jsme sice dali víc gólů, ale nehráli jsme tam dobře. Nedělní utkání bylo lepší, ale samozřejmě musíme dávat víc gólů. Když spojíme lepší hru a víc gólů, budeme na správné cestě," hodnotí Karlsson v rozhovoru pro klubovou televizi.

Švéd je hrdinou a zároveň typickým představitelem výpadků, jež Sparta ve své hře stále má.

„Karlsson střídá výborné okamžiky s takovými, které ani nejdou slušně popsat... Vypíná při hře, což vám pak chybí při zakládání útoků soupeře. Koncentrovanost na obě fáze. Zase ale dal gól. Musíme to respektovat," hodnotí Václav Kotal koučující v neděli jubilejní 200. ligový zápas jako hlavní trenér.

Tři týdny byl nemocný

Na Švédovi mu záleží, často s ním mluví. „Také byl dlouho zraněný. U něj je to hodně kondiční problém," má pro Karlssona pochopení.

„Můj problém je, že jsem byl tři týdny nemocný a před Opavou měl jen jeden trénink. Samozřejmě je vždycky náročné hrát tři zápasy v týdnu, ale program zvládáme, není problém," přizvukuje sám hráč.

Seveřan dostal cenu pro hráče utkání. Možná by si ji za klíčové zákroky zasloužil spíš gólman Nita.

„Byl úžasný. Je normální, že ocenění dostane střelec, ale... Vlastně už jsem to dlouho nevyhrál, mám radost, takže žádný Florin!" vtipkuje Švéd.

„Ne, dělám si legraci. Florin je úžasný, už v Opavě nás za stavu 1:0 a 2:0 velmi podržel. Výborný gólman, jsme rádi, že ho máme," vyzdvihuje Karlsson.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama