Hlavní obsah

Čisté konto i v ligové premiéře. Klokani velebí hosta z Letné

Praha

Tři zápasy, tři čistá konta. Na dvě nuly z MOL Cupu navázal brankář Bohemians 1905 Hugo Bačkovský ve své premiéře v lize. Odchovanec Sparty, který je u Botiče na hostování, se ve středečním duelu s Opavou (0:0) blýskl jistými zákroky, působil suverénním dojem.

Foto: twitter bohemians 1905

Brankář Bohemians 1905 Hugo Bačkovský si odbyl proti Opavě premiéru v české lize.

Článek

„Nervózní jsem byl docela hodně. Ale při rozcvičce ze mě tréma spadla, zápas jsem si docela užil. Čekal jsem, že nebudu mít tolik práce. A když už, tak spíš z nějaké standardky. Byl jsem ale rád, že měl soupeř šance, že jsem je chytil. Osahal jsem si to a cítil jsem se dobře," uvedl Bačkovský. Zaskvěl se hlavně při šanci Čvančary a nebezpečné ráně Mondeka.

Že by si mohl proti Opavě stoupnout mez tyče, zaznamenal poprvé v pondělí. Trenér brankářů Miroslav Miller mu sdělil, že je to padesát na padesát. „Oficiálně jsem se nominaci dozvěděl v den zápasu odpoledne," doplnil 21letý gólman. Kouč Luděk Klusáček mu dal přednost před Patrikem Le Giangem, který odchytal úvodní dvě jarní kola. V Liberci (1:1) a doma se Slováckem (1:3).

„V obou zápasech měl Patrik momenty, které nevyřešil úplně dobře. Proto jsme se rozhodli pro změnu. Hugo zvládnul premiéru s přehledem. Působil suverénním dojmem, se svým individuálním výkonem může být spokojený," chválil Klusáček.

Bačkovský se často zapojuje do rozehrávky, patří mezi konstruktivní brankáře. Na rozbahněné ploše v Ďolíčlu se ale v tomto směru krotil. „Terén nebyl ideální. Raději jsem se o rozehrávku moc nepokoušel. Celkově, na lepším terénu bychom dokázali být víc fotbaloví. Ve druhém poločase se zápas změnil v nakopávanou a mydlenou, což vyhovovalo víc Opavě," uzavřel Bačkovský.

Reklama

Související témata: