Hlavní obsah

Potvrzeno! Deli už zase patří Slavii, Musa míří na hostování do bundesligového Unionu Berlín

Praha
Aktualizováno

Mistrovské Slavii klapla nachystaná jarní transakce dokonale. Z belgických Brugg přivedla na hostování svého někdejšího obránce Simona Deliho, do bundesligového Unionu Berlín pro změnu uvolnila na půlroční hostování bez opce mladého chorvatského útočníka Petara Musu. „Hostování Petara v Unionu Berlín nám umožnilo získat prostředky, abychom mohli do léta angažovat Simona Deliho, kterého jsme chtěli na hostování pro změnu my z belgických Brugg,“ potvrdil slávistický kouč Jindřich Trpišovský, že obě chystané transakce spolu byly navzájem provázané.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Legionář Simon Deli se vrátil z Belgie zpátky do Slavie.

Článek

Slavia proto nejprve na svých klubových stránkách oficiálně oznámila odchod dvaadvacetiletého Petara Musy do osmého celku bundesligy Unionu Berlín, vzápětí šéf klubu Jaroslav Tvrdík na twitteru trumfoval.

„Slávistický titan Simon Deli se vrací domů do Edenu. Vítej znovu v nejkrásnějším dresu, kámo," přivítal legionáře z Pobřeží slonoviny, který bude na jaře Slavii vypomáhat v lize i na evropské pohárové scéně.

„Původně jsme po zranění Hovorky uvažovali o stažení našich hráčů z hostování, což ale není možné ani u jednoho," vysvětloval trenér Trpišovský, že hned po zranění Davida Hovorky uprostřed týdne v ligové  dohrávce ve Zlíně začala Slavia horečnatě jednat.

Stopera, kterého by mohla dopsat na soupisku pro jarní část Evropské ligy, potřebovala. A Simon Deli, který v jejím dresu získal dva mistrovské tituly, se nabízel.

V Bruggách přišel o místo v základní sestavě, od prosince prakticky nehrál a návrat do Edenu pro něho představoval optimální řešení současné situace.

Pro Slavii rovněž.

Foto: www.slavia.cz

Petar Musa odchází na hostování do Unionu Berlín.

Zvláště, když se současně nabídla transakce s Petarem Musou, o kterého projevil zájem Union Berlín.

Slavia nebyla proti, neboť dvaadvacetiletý chorvatský útočník ze základní sestavy vypadl a osmý celek bundesligy nabídl do Edenu takové finační prostředky, že to podle Trpišovského vyřešilo hostování Deliho.

A to se nakonec Union vzdal i původního požadavku na opci, se kterou Pražané nesouhlasili.

„Petar si chce zkusit bundesligu a po poradě s ním jsme se rozhodli ho uvolnit. Je to pro něj velká zkušenost. Union nám dal garanci, že Petar odehraje nějaký počet zápasů. Díky tomu získá velké zkušenosti," vysvětloval souhlas trenér Trpišovský s dodatkem, že Musa bojuje i o účast v chorvatské reprezentaci na evropském šampionátu jednadvacítek a zkušenosti z bundesligy mu k tomu určitě dopomohou.

Roli ovšem sehrálo i to, že Musa  ztratil místo v základní sestavě Pražanů. Logicky, protože Jan Kuchta, který na jaře dal už sedm gólů, zažívá střelecký boom.

„Pro mě je to super výzva, chci zkusit bundesligu. Před EURO je důležité, abych měl herní praxi," nechal se slyšet Petar Musa.

„Budu se snažit hrát co nejlépe, jako ve Slavii. Chci pomoct klubu, aby měl co nejlepší umístění v tabulce. Rok ve Slavii pro mě byl nejlepší rok v kariéře, kluci jsou fakt skvělí, i když jsem nehrál, tak jsem se cítil fantasticky, protože je to výborná parta, kterou jsem v kariéře ještě nezažil. Jsou tady kvalitní hráči, i ti, co nehrají v základní sestavě, mají velký potenciál. Honza Kuchta teď hraje skvěle, dává góly, má formu a přeji mu to, ať mu to vydrží co nejdéle, jsme kamarádi," vzkazoval mladý Chorvat na rozloučenou s Edenem.

„Union chtěl Petara nejprve na hostování s opcí, což ale pro nás nepřicházelo v úvodu. Zájem bundesligového celku shánějícího útočníka však byl takový, že nakonec souhlasil i s hostováním bez opce. A za podmínek, které dovolily jednat o transakci Deliho a jeho návratu do Slavie," vyprovázel Trpišovský mladého dvaadvacetiletého legionáře do bundesligy, aby zároveň v Edenu přivítal vracejího se Deliho.

Ten opustil Slavii coby jeden z nejlepších ligových stoperů předloni v létě, kdy přestoupil do Brugg. S belgickým šampionem zahrál na podzim skupinu Ligy mistrů, ale na konci prosince se stal jen náhradníkem.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články