Hlavní obsah

Pět let v Anglii stačilo. Skalák se vrací do Mladé Boleslavi

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Pět let působil v Anglii, teď se fotbalový internacionál vrací domů. Osmadvacetiletý ofenzivní středopolař Jiří Skalák znovu oblékne dres týmu, z něhož se posunul do české reprezentace a později i do zahraničí. S FK Mladá Boleslav podepsal smlouvu na jeden a půl roku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Skalák během přátelského utkání s Itálií.

Článek

Odchovanec Sparty v pětileté anglické éře hrál za dva kluby. V únoru 2016 přestoupil z Mladé Boleslavi do druholigového Brighton & Hove Albion FC a přispěl k jeho postupu do Premier League v ročníku 2016-17. V srpnu 2018 zamířil do Millwall FC, s nímž měl smlouvu do konce letošního června. Za Brighton odehrál 43 utkání a dal dva góly, za Millwall nastoupil do 26 utkání a dal jeden gól.

V závěru aktuálního zimního přestupního termínu se v Millwallu dohodl na předčasném ukončení smlouvy, vrátil se po pěti letech domů a s vedením FK Mladá Boleslav podepsal kontrakt na jeden a půl roku s trváním do 30. června 2022.

„Jirka se vrací do prostředí, které dobře zná a které zároveň dobře zná jeho. Jsme rádi, že všechny strany jednaly velmi konstruktivně a umožnily tento transfer realizovat," říká pro klubový web Viktor Kolář ze Sport Invest International, který hráče zastupuje.

Skalákova první trefa za Brighton

"Boleslav se nenachází v jednoduché pozici, o to více ji návrat hráče s reprezentačními zkušenostmi může pomoct. A Jirka chce pomoci týmu, který hrál v jeho kariéře zásadní roli," poukazuje Kolář.

V české lize má Skalák na kontě 83 zápasů a 15 branek. Vedle Mladé Boleslavi působil ve Spartě, Slovácku a v Brně. Za reprezentační A-tým odehrál 17 utkání, naposledy v listopadu 2018.

Reklama

Související témata: