Hlavní obsah

Slovenský bek Mazáň odešel z Mladé Boleslavi do Karviné, chce zabojovat o EURO

Karviná

Slovenský fotbalista Róbert Mazáň po necelém půlroce skončil v Mladé Boleslavi a přestoupil do Karviné, kde podepsal smlouvu do konce sezony. Levý obránce si nové angažmá symbolicky nadělil k dnešním 27. narozeninám. Oba kluby o tom informovaly na svých webových stránkách.

Foto: mfkkarvina.cz

Róbert Mazáň posílil Karvinou.

Článek

Trenér Karel Jarolím přivedl Jaromíra Zmrhala, Róbert Mazáň tak zvolil cestu změny na poslední chvíli.

"Róbert je levák a počítáme s ním na levý kraj obrany. Po odchodu Ndefeho jsme pozice na obou krajích obrany řešili a jsme rádi, že se všechno zdařilo příchodem mladého Kokovase a nyní Mazáně. Věřím, že Róbert do kolektivu bez problémů zapadne a bude pro nás posilou," uvedl Lubomír Vlk, sportovní ředitel Karviné.

Devítinásobný slovenský reprezentant Mazáň si vybojoval místo v boleslavské základní sestavě a ve 13 ligových utkáních zaznamenal asistenci. Po velkém zimním posilování Středočechů by ale zřejmě už tolik prostoru nedostával.

"Sedli jsme si s trenérem Jarolímem a na rovinu mi řekl, že počítá s jinými hráči. Za rozhovor jsem byl rád a hned jsem řešil co dál. Karviná byla dost aktivní, navíc mě chtěl trenér Jarábek. To rozhodlo," líčí Mazáň.

Před Mladou Boleslaví působil ve španělském Vigu, odkud také hostoval v druholigových klubech Tenerife a Benátkách. Na Slovensku hrával za Trenčín, Senici a Žilinu, v Nizozemsku za druholigový Apeldoorn a v Polsku za Podbeskidzie Bielsko-Biala.

Karvinou v poslední den přestupů posílil také estonský reprezentant Vlasij Sinjavskij. "Také Róbert je slovenský reprezentant. Na jaře potřebuje pravidelně nastupovat, jeho prioritou je nominace na EURO," poukazuje Filip Zíka ze společnosti Global Sports, která oba hráče zastupuje.

"Trenér Jarábek měl o Róberta velký zájem. Pevně věřím, že se mu bude v Karviné dařit a všechny strany budou spokojené. Mazáň má potenciál, pokud se dostane do své top formy, může pomýšlet na angažmá v některé z větších evropských lig, alespoň v Polsku či Dánsku," dodává Filip Zíka.

Reklama

Související témata: