Hlavní obsah

Karvinou posílil estonský reprezentant Sinjavskij, rychlík z Pobaltí

Aktualizováno

Fotbalisty Karviné posílil estonský reprezentant Vlasij Sinjavskij. Čtyřiadvacetiletý záložník či křídelní útočník přišel z Flory Tallin a podepsal se Slezany smlouvu na rok a půl s opcí. Jedenáctý celek české ligy o tom informoval na svém webu.

Foto: @ facebook MFK Karviná

Estonský reprezentant Vlasij Sinjavskij posílil Karvinou.

Článek

"Vlasij je rychlostní, tahový hráč. Vypadá velice dobře, předpoklady rozhodně má. S aklimatizací nebude problém, na aktuální meteorologické podmínky je zvyklý. Spíš to bude o adaptaci na českou ligu. Věřím, že nám na krajích hřiště pomůže a potvrdí své kvality," řekl sportovní ředitel Karviné Lubomír Vlk.

"Jsem šťastný, že jsem součástí tohoto klubu, a těším se, až týmu pomůžu. Chci pravidelně hrát a pomoct týmu k dobrým výsledkům," prohlásil Sinjavskij.

V rodné zemi vyhrál tři tituly a za národní tým si připsal sedm startů. Právě v Estonsku začnou čeští reprezentanti 24. března kvalifikaci o postup na mistrovství světa 2022 v Kataru.

„Vlasij je šikovné levé křídlo, zvládá souboje jeden na jednoho. Karviná chce pod trenérem Jarábkem hrát atraktivní fotbal, takže vzájemná spolupráce by měla být pro obě strany prospěšná," avizuje Filip Zíka z agentury Global Sports, která hráče zastupuje.

V Pobaltí má dobré kontakty. „Sinjavskij je zajímavý hráč. Rádi bychom, aby napodobil třeba Ikauniekse, když mu to v začátcích v Jihlavě střílelo... Flora je zřejmě nejkvalitnější pobaltský tým. Neváhá mezi dospělé nasadit hráče ve věku 16, 17 let, takže ve dvaceti, třiadvaceti už jsou pak zkušení a vyhraní," dodává Zíka.

Podle zákulisních informací Karviná ještě dolaďuje příchod Róberta Mazaně z Mladé Boleslavi.

Reklama

Související témata: