Hlavní obsah

Rozhodčí podle komise správně neuznali Brnu gól proti Zlínu

Praha

Podle komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR sudí Zbrojovku Brno ve víkendovém utkání 19. kola první ligy se Zlínem nepoškodili. Rozhodčí Petr Hocek správně neuznal branku domácího Damiána Bariše, neboť jí předcházel útočný faul. Komise to dnes uvedla v komuniké.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Rozhodčí Petr Hocek sleduje na videu spornou situaci. Gól Brna neuznal.

Článek

Bariš v 88. minutě po závaru dotlačil míč do sítě a Zbrojovka už slavila vedení 1:0. Jenže sudí Hocek po zásahu videorozhodčího Jana Petříka celou situaci přezkoumal ze záznamu u monitoru a branku odvolal kvůli tomu, že střídající Daniel Fila kopl do nohy zlínského Marka Hlinky. Podle komise se o faul opravdu jednalo a sudí rozhodl správně.

Domácí tvrdili, že pokud se Fila dopustil nedovoleného zákroku, měla být odpískána penalta za strčení do přihrávajícího Ondřeje Pachlopníka. To však komise rozhodčích v komuniké sudímu nevytkla. Utkání skončilo bezbrankovou remízou.

Ani v dalších zápasech 19. kola komise nenašla žádnou závažnou chybu rozhodčích. Usoudila, že správně postupoval i sudí Pavel Orel, který v Liberci po druhé žluté kartě vyloučil českobudějovického Lukáše Skovajsu.

Reklama

Související témata: