Hlavní obsah

Neurvalci si dvakrát nezahrají. Disciplinárka úřadovala i za rozhodčí

Praha
Aktualizováno

Vyloučen nebyl, stopku přesto dostal. Disciplinární komise uložila trest zastavení závodní činnosti na dvě soutěžní utkání fotbalistovi Martinu Koscelníkovi ze Slovanu Liberec za surovou hru v utkání proti Viktorii Plzeň. Stopku na dvě utkání vyfasovali rovněž Ruben Droehnle (Teplice) a Michal Trávník (Sparta) za vyloučení bez předchozí žluté karty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Moberg Karlsson ze Sparty Praha a vyloučený Michal Trávník během utkání s Karvinou.

Článek

Nebezpečných zákroků s následkem zranění na těžkých terénech výrazně přibylo. Liberecký Martin Koscelník po ostrém faulu na plzeňského Davida Limberského zápas dohrál. Disciplinárka s ním ovšem zahájila řízení, protože došlo ke zranění soupeře.

Komise rozhodčích navíc potvrdila, že Koscelník měl být po půlhodině hry vyloučen. Sudí Miroslav Zelinka s videorozhodčím Petrem Hockem tím pádem výrazně poškodili Plzeň, která měla hrát přesilovku. Místo toho naopak domácí krátce nato po Kašově zákroku šli do oslabení a nakonec prohráli 0:2.

Koscelník dostal stop na dva zápasy. „Jsme přesvědčeni, že disciplinární přečin surové hry, který je spáchán způsobem vedoucím, byť i jen k ohrožení zdraví protihráče, nelze trestat zastavením závodní činnosti na méně než dvě soutěžní utkání," poukazuje předseda komise Richard Baček.

"U Koscelníka, který nebyl vyloučen přímo v průběhu utkání, platí podobně jako v nedávném případě Marka Matějovského, že trest nabude právní moci nejdříve až za pět dní po vyhlášení na úřední desce. Hráč tak bude moci v nejbližším kole nastoupit, pokud se nevzdá práva na odvolání," avizuje Baček.

Zákaz startu na dva duely dostali také Ruben Droehnle (Teplice) a Michal Trávník (Sparta) za vyloučení bez předchozí žluté karty. Jednou si nezahrají Roman Potočný (Zlín) za osm a Ondřej Karafiát (Liberec) s Václavem Procházkou (Zlín) za čtyři žluté karty.

Pokutu pět tisíc korun za nenošení roušky dostali liberecký asistent trenéra Pavel Medynský a plzeňský generální ředitel  Adolf Šádek. Komise pak zahájila řízení s Petrem Švancarou, členem vedení Zbrojovky Brno, za nesportovní chování na adresu rozhodčích v utkání proti Zlínu.

Reklama