Hlavní obsah

Slovácko válí, ale řeči o pohárech jsou tabu

Příbram

Fotbalisté Slovácka v Příbrami natáhli sérii zápasů bez porážky na osm a usadili se na lichotivé třetí příčce. Středočechy doslova převálcovali a mohou přemýšlet o evropských pohárech. Zatím byl maximem jihomoravského klubu Intertoto cup, který už neexistuje. Kouč Slovácka Martin Svědík ale řeči o Evropěš odmítá, zejména, když jeho tým čeká ve středu v dohrávce 18. kola přímý duel o třetí příčku v Jablonci.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Slovácka se radují z gólu.

Článek

„Posun na třetí místo v tabulce nás těší, ale stále zbývá hodně zápasů, ty nejbližší v Jablonci a pak doma s dosud neporaženou Slavií. Máme na rozdíl od soupeřů možná štěstí, že na nás není žádný tlak. Ale o pohárech se bavit opravdu ještě nechceme, je to daleko," odmítl Svědík striktně řeči o pohárech.

Zápas nezačal pro hosty ideálně, v úvodu měli navrch domácí. „My jsme sem přijeli s pokorou. Remízovaly tu Plzeň i Slavia. Hlavně jsme nechtěli dostat první gól, abychom museli otáčet. Naopak jsme ho dali my. Důležité bylo, že po vyloučení Navrátila jsme se semkli. Měli jsme výborně organizovanou ofenzívu a defenzívu. Směrem dopředu jsme čekali na chyby domácích a brejky, na což má rychlostní typy hráčů. Tohle vítězství je vzpruhou před těžkými duely, které nás čekají v příštím týdnu," říkal spokojený kouč Slovácka.

Vyloučení Navrátila rozhodně neviděl v nějaké brutalitě. „Určitě nechtěl protihráče zranit. Uklouzl a už pohyb nezastavil. My hrajeme hodně agresivně, a někdy nám to uletí, proto dostáváme i hodně žlutých karet," vysvětloval Svědík.

U dvou gólů hostí byl stoper Stanislav Hofmann. „Dohrál jsem naši standardku, křiknul jsem si na přihrávajícího Kalabišku i Klimenta, aby mi míč pustil. Ta penalta byla spíš náhodná v tom, že soupeř nešikovností došlápl zrovna na můj nárt. Důležité je, že jsme vyhráli, i v deseti domácí prakticky k ničemu nepustili. Nikdy jsem nezažil zápas, v němž bychom hráli tak dlouho v deseti a dali tři góly. Měli jsme velkou motivaci dostat se na třetí místo a chceme se na něm udržet co nejdéle, i když za námi je to našlapané. Ukázali jsme opět velkou morální sílu mužstva," liboval si.

Reklama