Hlavní obsah

Kayamba: Gól po 19 měsících! Neznamená ale, že má zase na rok a půl vystaráno, tvrdí kouč Guľa

neu

Třiačtyřicet zápasů. Rok a sedm měsíců trval střelecký půst plzeňského záložníka Joela Kayamby. Konžský fotbalista gólem pomohl Viktorii k vítězství 3:1 nad Bohemians 1905 v nedělním prvoligovém duelu.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva brankář Patrik Le Giang z Bohemians, Joel Kayamba z Plzně (střílí branku) a Jean-David Beauguel z Plzně.

Článek

„Mám velkou radost. Na gól jsem čekal fakt dlouho," uvedl po zápase Kaymaba pro klubový web. Poté, co se v červenci 2019 prosadil v úvodním kole proti Opavě, rozhodně neočekával, že na další branku bude čekat až do února 2021. V prvním poločase za stavu 0:0 využil zaváhání defenzívy Klokanů, po kterém se před ním objevila prázdná brána. Minutu předtím velkou příležitost zazdil, tuhle už ale nemohl neproměnit.

„Nejdřív jsem měl šanci, vystřelil jsem, ale trefil jsem hráče Bohemky. Ale pořád jsem věřil, že buď na gól přihraju, nebo ho dám. Měl jsem dobrý pocit už v týdnu i na tréninku. Nakonec jsem dal gól do prázdné brány, ale gól jako gól," podotkl Kayamba, jehož protržení střelecké smůly kvitoval i trenér Adrian Guľa.

„Bavili jsme se spolu o tom. Joel je elegantní v situacích jeden na jednoho, ale musí být jako křídelní hráč i produktivní. Gól je důležitý pro něj i pro tým. Neznamená ale, že má zase na rok a půl vystaráno," prohlásil kouč Viktorie.

Klíčový moment zápasu však přišel krátce po přestávce, kdy plzeňský gólman Jindřich Staněk lapil za stavu 1:0 kapitánu Klokanů Jindřiškovi penaltu. „Kdyby Bohemka vyrovnala, bylo by to pro nás těžké. Jindrovi jsem moc gratuloval. Říkal jsem mu, že nás zachránil. Potom jsme dostali ještě větší motivaci, přidali jsme plyn a zápas jsme v pohodě zvládli," pochvaloval si Kayamba.

Reklama

Související témata: