Hlavní obsah

Pronásledovat Slavii? Teď ne! Celá Sparta je v karanténě

Praha
Aktualizováno

Všechny tři zápasy pod koučem Vrbou vyhráli, přiblížili se vedoucí Slavii na osm bodů. Na další vzestup ovšem fotbalisté pražské Sparty budou muset v nejbližších dnech zapomenout. Celý A-tým je v karanténě. Úterní testování na covid-19 totiž vykázalo u většího počtu členů A-týmu pozitivní výsledek. Celé mužstvo včetně realizačního týmu nastoupilo ihned po obdržení výsledků testů do individuální karantény. Do odvolání byl tedy přerušen tréninkový režim. Klub zprávu oznámil na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Vitík ze Sparty Praha během derby s Bohemians 1905.

Článek

Ztráta Davida Moberga Karlssona již zřejmě byla předehrou. Hrdina posledních týdnů neprošel testem před duelem ve Zlíně. Sparta si tam bez něj poradila a zvítězila 3:0.

Začátek týdne ovšem narůstající optimismus letenského klubu zchladil.

Sparta měla o víkendu nastoupit do ligového utkání proti Příbrami, za týden ji pak má čekat pohárové osmifinále proti Baníku Ostrava.

"V nastalé situaci je odehrání nejbližších zápasů ve vážném ohrožení. Další postup konzultujeme s místně příslušnou hygienickou stanicí a budeme se řídit jejími nařízeními. Klub aktuálně komunikuje také s Ligovou fotbalovou asociací i organizátorem MOL Cupu, Fotbalovou asociací ČR. O výsledku a dalším postupu samozřejmě budeme neprodleně informovat," avizuje Sparta.

Obě utkání jsou v ohrožení a nejspíše se pro ně bude muset hledat náhradní termín.

"Se Spartou jsme v kontaktu. Řídící orgán první ligy bude stejně jako v minulých případech jiných klubů o nadcházejícím ligovém programu Sparty jednat hned, jakmile obdrží patřičné dokumenty o opatřeních přijatých hygienickou stanicí města Prahy," uvedl na twitteru Štěpán Hanuš, mluvčí LFA.

Reklama

Související témata: