Hlavní obsah

Už nikdy víc! Jako by si šli hráči zakopat na vesnici o posvícení, nechápe Jarábek

Mladá Boleslav

Dvanácté místo v tabulce jim stále dává relativní klid. Aktuální bilance jediného vítězství z posledních osmi kol ovšem varuje. Fotbalisté Karviné navíc první poločas v Mladé Boleslavi odflákli. „Boleslav víc toužila vyhrát. Zatímco u některých našich hráčů mi přišlo, jako by si šli zakopat na vesnici o posvícení,“ nechápe trenér Juraj Jarábek po porážce 0:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Karviné Juraj Jarábek během utkání v Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Prospaná první půle rozhodla. Karvinští se po přestávce zvedli, duel v Mladé Boleslavi už ale zachránit nedokázali. „Měli jsme asi nejhorší fázi, co jsem v Karviné, protože nám absolutně vázla organizace, agresivita a souboje. S takovým pojetím hry, navíc bez běhání a daleko od hráčů, bychom daleko nedošli. Takové výkony se už nesmí opakovat!" hřímá trenér Juraj Jarábek.

„Rozhodl první poločas, jednoznačně nejhorší za dobu, co jsem v Karviné. Nebyli jsme vůbec nikdy nachystaní. Neumím si to představit. Opravdu jsme vyhořeli," shoduje se s trenérem brankář Petr Bolek.

„Už ve 27. minutě jsem chtěl trojnásobně střídat, ale pak rozhodčí odvolal penaltu. Myslím si, že správně. Věděl jsem, že se zápasem musíme něco udělat. Trojnásobné střídání jsme udělali o poločase, pomohlo to," líčí kouč. Jeho tým ovšem neskóroval. „Boleslav si to už uhlídala," lituje.

„Druhý poločas byl diametrálně odlišný. Já práci víceméně neměl, ale nevybavím si ani žádnou naši tutovku. Možná až ke konci. Boleslav zaslouženě vyhrála," přikyvuje Bolek.

Trápení v posledních kolech kouč zčásti přikládá i kvalitě soupeřů.

„Hráli jsme se Spartou, Slavií, Libercem. Rovnováha mezi defenzivou a ofenzivou nám nepracuje, třeba na Spartě jsme dostali čtyři góly. Teď se musíme nachystat na zápas s Brnem," přemítá Jarábek.

Reklama

Související témata: