Hlavní obsah

Fotbalovou Opavu čeká rekonstrukce tribuny, město ji schválilo

Opavský prvoligový fotbalový klub se v nejbližších týdnech dočká rekonstrukce tribuny F, o kterou Slezané již delší dobu usilují. Na Městském stadionu budou práce zahájeny už v průběhu března, na svém zasedání to schválila Rada města.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Fotbalisté Opavy se radují po vítězství nad Českými Budějovicemi (ilustrační foto)

Článek

"Jsme velice rádi, že se nám po několikaleté snaze podařilo prosadit záměr rekonstrukce tribuny F Městského stadionu v Opavě. Ta je ze všech tribun v nejhorším technickém stavu, proto jsme rádi, že město vyslyšelo naši žádost a vyhlásilo výběrové řízení na její rekonstrukci, která bude zahájena letos v březnu," uvedl na oficiálních stránkách klubu ředitel Jaroslav Rovňan.

Při rekonstrukci by mělo dojít k výměně střešní krytiny, podlahové vrstvy, svislých trapézových plechů či okrajových žlabů. Všechny ocelové konstrukce tribuny navíc budou opatřeny novým modrým nátěrem. Na tribuně F je umístěn sektor, kde se scházejí vlajkonoši domácího týmu.

"Vstřícného kroku radnice si vážíme o to víc, že k němu došlo v této nelehké době. Na druhou stranu tak využijeme časový prostor pro rekonstrukci tribuny v této době, kdy diváci nemohou být přítomni na stadionu. Jsme rádi, že se díky této významné investici města opět zvýší divácký komfort na Městském stadionu," dodal Rovňan.

Opavě patří v nejvyšší soutěži po jednadvaceti odehraných zápasech poslední, osmnácté místo. Na patnáctou Mladou Boleslav ztrácí čtyři body.

Reklama

Související témata: