Hlavní obsah

Hůlka si po neproměněné penaltě Zlína oddechl. Faulu si nejsem vědom, tvrdí obránce Bohemians

Zlín

Deset minut před koncem ligového duelu ve Zlíně si obránce fotbalistů Bohemians 1905 Lukáš Hůlka zhluboka oddechl. Po jeho střetu s domácím kapitánem Poznarem nařídil sudí Klíma proti Pražanům pokutový kop, který však stoper ševců Simerský neproměnil. Zápas, v němž měl tým z hlavního města víc ze hry, skončil bezgólovou remízou.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Lukáš Hůlka z Bohemians a Jakub Janetzký ze Zlína.

Článek

Berete ji?

Jeli jsme do Zlína s jasným cílem odvézt si tři body. To se nám nepovedlo, máme jen jeden. Přitom jsme byli podle mého názoru k vítězné brance a tím pádem i k výhře blíž. Hlavně v prvním poločase jsme měli převahu, dařilo se nám solidně kombinovat. Po přestávce se Zlíňané snažili prosadit především dlouhými nákopy do naší šestnáctky. I po změně stran jsme ale měli nějaké šance.

Kdyby soupeř proměnil penaltu, mohli jste dopadnout ještě hůř...

To je pravda. Na vyrovnání bychom už neměli moc času. Takže i ten bodík je pro nás cenný.

Jak jste viděl váš střet s Poznarem, po němž Zlín zahrával penaltu?

Především chci říct, že k němu došlo až v době, kdy byl míč už úplně mimo nás. Navíc si nejsem absolutně vědom, že bych se dopustil nedovoleného zákroku. Neměl jsem rozhodně v úmyslu faulovat. Jestliže však rozhodčí u videa usoudili, že se měla desítka zahrávat, tak se nedá nic dělat. Byl jsem samozřejmě hrozně rád, že ji Simerský zahodil.

Překvapilo vás, že se k pokutovému kopu postavil stoper?

Nevidím tolik do toho, jak to ve Zlíně s penaltovými exekutory mají. Když se ale chopil míče, měl asi velké sebevědomí, že se trefí.

V prvním poločase jste byl ve vyložené střelecké příležitosti naopak vy...

Strašně mě štve, že jsem v ní selhal. Kdybychom 1:0 vedli, utkání by se asi vyvíjelo úplně jinak.

Už v úterý vás čeká osmifinále tuzemského poháru s Olomoucí. Stihnete se na něj dobře připravit?

Musíme. Chce to především pořádně zregenerovat, protože zápasy jdou za sebou v hodně rychlém sledu. My v Bohemce neodlišujeme pohár od ligy, obě soutěže jsou pro nás stejně důležité. O motivaci budeme mít postaráno, vždyť v poháru se dá díky několika podařeným utkáním dospět až k vytouženému cíli. Uděláme maximum, abychom přes Olomouc postoupili.

Reklama

Související témata: