Hlavní obsah

Návrat kapitána. Kabinu hostů jsem v Plzni trefil správně, culil se Hubník

Na první pohled nic nového. Stoper Roman Hubník vyběhl na trávník Doosan Arény s kapitánskou páskou na ruce. Jak byl v Plzni poslední roky zvyklý. V sobotu se však bývalým spoluhráčům z Viktorie postavil jako lídr olomoucké Sigmy, kam se v létě vrátil. Porážce 0:1 v duelu první ligy ale nezabránil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Roman Hubník ze Sigmy Olomouc během utkání v Plzni.

Článek

„Byl pro mě nezvyk, jít do hostující kabiny. Už jen příjezdy na hotel den před zápasem a pak na stadion byly zvláštní. Ale byl jsem tu teď v roli soupeře, musel jsem to tak brát," řekl Hubník v rozhovoru pro O2TV Sport.

Když míjel před utkáním recepci v Doosan Areně, dělali si z něj spoluhráči legraci. „Že prý mám jít doleva. Ale zabočil jsem správně do šatny hostů," culil se Hubník, který se nachomýtl u inkasované branky. Gólovou ránu Beauguela totiž mírně tečoval, Mandous byl bez šance.

„Beauguela dobře znám, je silovým typem útočníka. Dostal se zpoza našeho hráče, chtěl jsem mu střelu zblokovat. Bohužel jsem ji tečoval, skončila v bráně," litoval 36letý stoper, který s Viktorií získal tři mistrovské tituly, v Lize mistrů s ní stál mimo jiné proti slavnému Realu Madrid.

S Olomouci se pohybuje přece jen v nižších patrech tabulky, než byl léta zvyklý. Z posledních čtyř ligových zápasů získala Sigma jen 4 body, vstřelila v nich jediný gól. „Chtěli jsme porazit doma Brno i Zlín, což se nepovedlo. Navíc se Zlínem jsme podali bídný výkon. Proti Plzni jsme nezahráli špatně, ale nemáme ani bod. Musíme je zase začít sbírat," dodal Hubník.

Olomouc však na bodový zisk v Plzni mohla těžko pomýšlet, když za celý zápas netrefila ani jednou domácí branku. „S koncovkou bojujeme delší dobu, finální fáze nám nejde. Strašně se nadřeme na jeden gól. Když hrajete proti kvalitnímu mužstvu, jako je Plzeň, a nejste nebezpeční, potrestá vás," doplnil trenér Radislav Látal.

Reklama

Související témata: