Hlavní obsah

Tři dny do prvního zápasu. Sparta se po karanténě chystá na nabitou sérii

Praha

Fotbalisté Sparty se v sobotu po 11 dnech a karanténě kvůli koronaviru v týmu vrátili zpět do tréninku. Pražany čeká vinou odkladů několika zápasů velmi nabitý program, přesto věří, že budou pokračovat v úspěšné sérii, kterou začali po příchodu trenéra Pavla Vrby. Pod novým koučem vyhráli všechny tři ligové duely a v tabulce jim patří druhé místo za vedoucí Slavií. Na vynucenou pauzu se Letenští nechtějí vymlouvat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Libor Kozák ze Sparty Praha během utkání Fortuna ligy.

Článek

Během soboty se zase vrátili na hřiště. Mužstvo čeká hned v úterý domácí ligová dohrávka s Příbramí. V sobotu Sparta ve šlágru přivítá Plzeň, uprostřed dalšího týdne nastoupí v domácím poháru proti Ostravě a nabitý program zakončí následující neděli v Českých Budějovicích.

„Sportovci asi vědí, že není úplně optimální začít po nějakých 14 dnech a hned za tři dny víceméně naplno. Musíme dělat vše pro to, abychom byli na sérii, která nás čeká, co nejlépe připraveni. Sparta má dostatečně široký kádr, což může být právě v tuto dobu obrovská výhoda," doufá trenér Pavel Vrba v rozhovoru pro klubovou televizi.

Letenští pomýšleli, že by ještě mohli aspoň trochu znervóznit vedoucí Slavii. Pak je ovšem zastavila povinná karanténa

„Musíme návrat po vynucené pauze zvládnout. Taková je prostě dnešní doba. Nikdo neví, koho to může potkat, jaký tým. Nedá se vymlouvat nebo si dělat alibi. Je to prostě takhle a na nás je ukázat, že nejbližší sérii týmově zvládneme," přemítá útočník Libor Kozák.

Deset dní si nekopli

„Situace samozřejmě není úplně komfortní, na druhou stranu pauza nebyla nějaká extra dlouhá. Věřím, že se s tím vypořádáme dobře. Máme tři dny do zápasu. Musíme se připravit, a hlavně si trochu osahat balon, deset dní jsme do něj nekopli," přidává se záložník Ladislav Krejčí starší.

Letenští ztrácejí 11 bodů na Slavii, mají ale k dobru jedno utkání. „Nejbližší zápasy ukážou pravý pokrok, jaký jsme udělali, nebo neudělali. Nejdřív teď musíme zvládnout první tréninky, pak Příbram a pak se odpíchnout dál. Pak za měsíc budeme moci mluvit, jak jsme sérii zvládli," říká Kozák.

Všichni se každopádně těší. „Vysedávat a být zavřený doma mě moc nebaví. Jsem radši, když můžu být na hřišti s klukama a být prostě v partě. Těším se moc. Věřím, že budeme pokračovat v tom, v čem jsme začali," doufá Krejčí.

Reklama

Související témata: