Hlavní obsah

Ševčík prodloužil ve Slavii smlouvu: Budu se snažit, abych byl lídrem!

Aktualizováno

Fotbalista Petr Ševčík podepsal novou smlouvu s mistrovskou Slavií. Šestadvacetiletá opora Pražanů a reprezentační záložník prodloužil s lídrem prvoligové tabulky kontrakt až do června 2025. Červenobílí o tom informovali na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Ševčík hledá cestu k brance soupeře

Článek

Ševčík přestoupil do Slavie v zimní přestávce sezony 2018/19 a postupně se vypracoval v jednu z opor týmu. S Pražany získal dva ligové tituly a jedno prvenství v domácím poháru.

Zahrál si s nimi skupinu Ligy mistrů a hned pár měsíců po příchodu do Edenu se blýskl dvěma góly do sítě Chelsea ve venkovní odvetě čtvrtfinále Evropské ligy. Slávisté tehdy na Stamford Bridge prohráli 3:4 a vypadli.

Ševčík se předloni dostal do reprezentace a za národní A-tým si dosud připsal šest startů. V posledních týdnech ho trápí zdravotní problémy. Sotva se vrátil po zranění ze závěru podzimu, utrpěl v minulém týdnu další.

"Jsem za novou smlouvu hrozně rád, protože přišla ve chvíli, kdy jsem zraněný. Budu se snažit o to, abych byl na hřišti lídrem, protože i nová smlouva napovídá tomu, že mi vedení Slavie v tomto ohledu věří. Vážím si toho, budu makat dál. A udělám maximum, veškerý servis pro kluky na hřišti, hlavně i pro mladší hráče, kterým zkusím pomoci," uvedl Ševčík.

"Jsme moc šťastní, že jsme se dohodli na prodloužení smlouvy. Ševa patří k pilířům dnešní Slavie. Nabídli jsme mu dlouhodobou smlouvu, protože už teď přebírá roli lídra a věříme, že bude k hlavním tahounům patřit i v budoucnu," uvedl sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články