Hlavní obsah

Budu Schumachera přemlouvat, aby v Bohemce zůstal, řekl Klusáček po výhře nad Karvinou

Zkraje března vypadalo, že univerzál Till Schumacher dres Bohemians 1905 už neoblékne. Německý levý bek oznámil, že s Klokany neprodlouží smlouvu a možná místo něj budou hrát jiní. S vedením klubu však zůstal v harmonii, do sestavy se vrátil. Vydělaly na tom obě strany: v nedělním duelu s Karvinou gólem zkraje zápasu nasměroval Pražany k výhře 2:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Till Schumacher z Bohemians oslavuje gól.

Článek
Fotogalerie

„Jsem šťastný, gólů moc nedávám," radoval se Schumacher. Po přestávce mohl přidat druhý zásah. Puškáč si stáhl špičkou kopačky Dostálův pas za obranu, následně vypálil do tyče. Odražený míč Schumachera, který měl před sebou prázdnou branku, překvapil. Balon mu při zpracování odskočil. „Mrzelo mně, že jsem situaci nevyřešil dobře. Ale vyhráli jsme, teď už se tomu můžu zasmát," culil se 23letý Němec, pro kterého to byl druhý ligový za Klokany.

„Till je hráč, který se připravuje poctivě dál, sezonu nedohrává. Je hrozně pozitivní povaha, bude hrát naplno vždycky. Ať půjde o první nebo o poslední zápas v klubu. Pokusím se ho ještě přemluvit, aby v Bohemce zůstal. Ale jak to dopadne, nevím. Till má vcelku priority dané jasně," prohlásil trenér Bohemians 1905 Luděk Klusáček.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Bohemians oslavují vedoucí gól Tilla Schumachera během utkání 23. kola Fortuna ligy s MFK Karviná.

Během zápasu si musel rvát vlasy, jeho tým zahazoval jednu šanci za druhou. Jen samotný Necid mohl dát čtyři góly. Druhou, uklidňující trefu, obstaral až v závěru střídající Bartek. Branku Puškáče z 65. minuty po zhlédnutí videa totiž hlavní rozhodčí Proske odvolal, v ofsajdu stojící Necid podle něj bránil brankáři Bolkovi ve výhledu.

„Kluci zahráli výborně, můžu jim vytknout jen koncovku. Byli jsem v nervozitě do konce, nikdy nevíte, kdy propadne nějaký míč a soupeř skóruje. Byla by hrozná škoda takové utkání ztratit," uvedl Klusáček.

Reklama

Související témata: