Hlavní obsah

Terén zápas ovlivnil. Míč se v Teplicích chová spíš jako hopík, stěžoval si gólman Klokanů

Vítězná sestava se nemění. Nepsané pravidlo porušil kouč Bohemians 1905 Luděk Klusáček když do nedělního duelu fotbalové ligy na teplických Stínadlech (1:1) postavil do branky namísto Patrika Le Gianga Huga Bačkovského. „V Teplicích je obecně známo, že je špatný terén. Je tam spousta nákopů. Hugo hraje dobře nohama, dostal přednost před Patrikem. Bylo to tedy kvůli špatnému terénu," vysvětloval kouč Luděk Klusáček po utkání, které skončili remízou 1:1.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva brankář Bohemians Jan Hugo Bačkovský, Daniel Köstl z Bohemians a Jakub Řezníček z Teplic.

Článek

„Nestává se často, že je po vítězném utkání změna v bráně, nečekal jsem to. Byl jsem samozřejmě rád, že jdu na hřiště. Chtěl jsem důvěru trenérům vrátit, něco jsem pochytal," uvedl Bačkovský.

Klusáček si jeho výkon pochvaloval. Za obdržený gól, který vstřelil v závěru zblízka hlavu domácí Kodad, gólman nemohl. Naopak dvakrát Klokany podržel. Nejvíc při hlavičce Garbriela. „Svoji roli splnil. Chytil dvě nebezpečné střely," podotkl trenér Pražanů. Mrzelo ho, že hosté nedokázali udržet vedení, které jim zařídil gólem střídající Pulkrab.

„Ztratili jsme dva body. První poločas byl oboustranně nevýrazný, s jednou šancí na obou stranách. Ve druhé půli jsme skórovali, potom jsme nevyužili několik brejků. Hru jsme kontrolovali, bohužel v závěru jsme Teplicím umožnili vyrovnat. Velká škoda pro nás. Tyhle zápasy rozhodují o tom, kde se budeme v tabulce pohybovat," uvedl Klusáček.

„Utkání bylo jednoznačně ovlivněné terénem. Nebyl dobrý ani začátkem zápasu, s každou odehranou minutou byl horší a horší. Když šel na mě míč, musel jsme si dávat do poslední chvíle pozor, jak míč skočí. Hřiště je dost tvrdé, balon měl jiný odskok. Choval se spíš jako hopík," uvedl Bačkovský, který lituje, že se nedostal do nominace na EURO jednadvacítek.

"Upříměn, dělal jsem si na nominaci zálusk. Ale je fakt, že jsem pravidelně nechytal. Doufám, že nyní budu častěji," dodal brankář Klokanů.

Reklama

Související témata: