Hlavní obsah

Mladý pilíř Sparty chce titul, klub mu přirostl k srdci

Praha

Hektické dny. Se Lvíčaty míří na EURO fotbalistů do 21 let. Dříve však ještě stačil Ladislav Krejčí mladší na Letné podepsat nový kontrakt až do roku 2025, což je pěkně dlouhá smlouva. „Ve Spartě bych si chtěl zahrát Ligu mistrů, vyřazovací fáze evropských pohárů a samozřejmě - chci titul,“ vypočítává smělé plány v rudém dresu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí mladší ve sparťanském retro dresu.

Článek
Fotogalerie

Na malém evropském šampionátu by měl patřit ke klíčovým hráčům Lvíčat. Ve Spartě už se jím stal. Jako expert na černou práci a často i zlý muž je aktuálně třetím nejlepším střelcem týmu napříč soutěžemi.

„Cítím se skvěle, jsem rád, že jsme se dohodli a můžu tady dál pokračovat. Za poslední dva roky se můj vztah hodně vyvinul, klub mi přirostl k srdci a cítím se tady výborně. Po fotbalové stránce se díky tomu můžu rozvíjet a předvádět nejlepší výkony," řekl Ladislav Krejčí mladší po podpisu smlouvy pro klubový web.

Sparta v pondělí oznámila prodloužení spolupráce hned s pěti talenty, vedle Krejčího se vedení domluvilo také s Martinem Vitíkem, Tomášem Wiesnerem, Adamem Gabrielem a Františkem Kotkem.

Krejčí přišel do Sparty v létě 2019 z tehdy druholigové Zbrojovky Brno. V jejích barvách odehrál ve dvou ročnících nejvyšší soutěže dohromady celkem 24 zápasů. Už v prvním roce na Letné toto číslo téměř dorovnal, když si připsal 23 startů ve Fortuna lize. Přidal ještě 2 utkání v kvalifikaci Evropské ligy a 4 duely v MOL Cupu. Na konci sezony se mohl s mužstvem radovat ze zisku trofeje.

Jenom vstřelené góly mu v první sezoně chyběly. V novém ročníku je všechno jinak. V domácí soutěži má pět zářezů. Vstřelil i svůj první gól v evropských pohárech, když otevřel skóre v souboji s Lille.

„Po taktické stránce mě Sparta hodně naučila, zažil jsem několik trenérů, několik taktických stylů. Už dva roky hraju s nejlepšími v Česku, což mě samozřejmě zlepšuje. Celkově myslím, že můj herní projev se posunul," říká Krejčí.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Související témata: