Hlavní obsah

Náročný duben rozhodne. Snad nás nedožene, že nemáme příliš široký kádr, doufá kouč Slovácka

Uherské Hradiště

Sobotní souboj mužstev usilujících o účast v pohárové Evropě zvládli lépe fotbalisté Slovácka. Hradišťský tým si díky vítězství 1:0 nad Libercem upevnil třetí příčku v tabulce nejvyšší soutěže a trenér Martin Svědík našel po závěrečném hvizdu pro svůj tým jen slova chvály.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Trenér Slovácka Martin Svědík.

Článek

Jaký to byl zápas?

Věděli jsme, že nebude snadné překonat výbornou defenzívu Liberce. Plánovali jsme si dát pozor na nebezpečné soupeřovy brejky, ale do pauzy jsme jim je třemi zbytečnými ztrátami sami nabídli. Naštěstí Mosquera šanci neproměnil nebo balon jen prolétl naší šestnáctkou. Na opačné straně trefil Petržela tyč, ale jinak mi zpočátku chyběl větší tlak na hostující bránu. Po přestávkové domluvě v kabině jsme se zlepšili a už jsme pak Slovan skoro do ničeho nepustili. Dařilo se nám sbírat odražené míče a vytvořili jsme si i dvě tutovky. Z penalty jsme vstřelili rozhodující gól a naše vedení mohl poté navýšit ještě Kalabiška, avšak brankáře Knoblocha bohužel nepřekonal. Myslím ale, že jsme zvítězili zaslouženě.

Už se vaši hráči oklepali z nedávné karantény?

Dobře vím, čím si kluci během ní prošli. O to jsou jejich výkony obdivuhodnější. Pracují naprosto příkladně. Neustále ukazujeme, jak nepříjemným soupeřem jsme i pro přední ligové celky.

Chyběli vám kvůli karetním a zdravotním problémům obvyklí penaltoví exekutoři Kliment s Daníčkem. Jak jste řešili, kdo půjde klíčový pokutový kop zahrávat?

Standardky má u nás na starosti asistent Pepa Mucha. Určil Vaška Jurečku, který se desítky zhostil skvěle. Bylo vidět, že si na ni věřil.

Držíte se v tabulce stále na výtečné třetí příčce hned za Slavií a Spartou. Už jste si stanovil cíl pro zbytek ligy?

Na to odpovídám pořád stejně. V dubnu máme strašně náročný program. Čekají nás další dvě vložená kola. Teď navíc hrajeme dvakrát venku. V nadcházejících zápasech se bude lámat chleba. Budeme z nich samozřejmě chtít vytěžit maximum. Snad nás nedožene, že nemáme příliš široký kádr.

Sedm vašich fotbalistů navíc hraje pod hrozbou čtvrté žluté karty. Připomínáte jim to?

Oni to sami vědí. Já těžko můžu říkat třeba obráncům, aby si dávali pozor, a nešli do soubojů naplno. Spíš kladu důraz na disciplínu. Apeluju na hráče, aby nedostávali karty za zbytečné řeči. Pokud žlutá vyplyne ze hry, tak to neovlivníme.

Proti Liberci jste poprvé v tomto prvoligovém ročníku postavil do základní sestavy ofenzivního záložníka Rezka. Jak se vám líbil?

Myslím, že docela dobře zapadl do našeho týmového pojetí. Pracoval pro kolektiv, hodně pomáhal i obraně.

A z Kalabišky už je definitivně levý bek?

Mám z jeho výkonů na tomto postu radost. V utkání s Libercem patřil k nejlepším na hřišti. U něj je to hodně o zodpovědnosti a koncentraci. Kéž by si takhle dobře počínal dál. Nesmí usnout na vavřínech.

Reklama

Související témata: