Hlavní obsah

Porážka bolí. Musíme udržet druhé místo a vyhrát pohár, velí Vitík

Praha

Předklonil se, hlavou mu rychle prolétlo devadesát promarněných minut. Velké zklamání bylo na nejmladším aktérovi derby jasně patrné. „Své první ligové derby jsem hodně prožíval, co se týče emocí. Ale užil bych si ho víc, kdybychom vyhráli. Jsem teď zklamaný,“ líčí mladý obránce Martin Vitík pro klubovou televizi. Fotbalisté Sparty bitvu o Prahu znovu nezvládli a ve 26. ligovém kole na Slavii prohráli 0:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný Martin Vitík ze Sparty Praha po derby na Slavii.

Článek
Fotogalerie

Ztráta sedmnácti bodů na vedoucí sešívané je i při vědomí dvou zápasů k dobru propastná. Titul byl nicméně pro Letenské již delší čas nereálný. Moc dobře vědí, že mají před sebou jiné priority.

„Posouváme se, zlepšujeme se. Nedělal bych z derby velké závěry. Prohráli jsme, bolí to, ale musíme se soustředit na další těžké zápasy a uhrát druhé místo. K tomu vyhrát pohár. To jsou naše cíle. Nebral bych to po neděli úplně černě," poukazuje Martin Vitík po první porážce pod vedením trenéra Vrby.

Jenže na druhou stranu, kdy jindy už chtějí sparťané černou sérii v derby prolomit, když ne proti soupeři oslabenému únavou a absencemi z těžkého programu na třech frontách...

„Chtěli jsme hrát svoji hru, věděli jsme, že když začneme hrát jinak, tak se to bude hodit Slavii. V prvním poločase se nám dařilo, byli jsme lepší tým, měli jsme tři šance. Bohužel jsme je neproměnili a pak jsme si nechali dát hloupý gól," poukazuje obránce, s čím šlo Vrbovo mužstvo do utkání.

Gól do šatny se Spartou zacloumal, reagovat na něj už po přestávce nedokázala.

„První gól se mnou nic neudělal, ale Slavii víc nakopl. Ve druhém poločase jsme už nehráli svým stylem, a to se jim hodilo. Trochu také herně přidali a ve druhé půli už byli lepším týmem," uznává Vitík.

Už ve středu nastoupí Sparta k dohrávce v Jablonci.

„Máme náročný program, jsme rádi, že se hodně hraje. Jsme v zátěži a doufám, že toho využijeme a budeme zase vyhrávat," přeje si.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice