Hlavní obsah

Plzeňský kanonýr útočí na krále střelců! Přeju mu to, ale tým je výš, říká Guľa

Je na něj spoleh. Od únorového návratu po zranění se plzeňský útočník David Beauguel v sedmi ligových zápasech trefil pětkrát. Prosadil se i ve středeční dohrávce 24. kola proti Zlínu (2:0). Celkem má na kontě v této sezoně 11 branek, jen jedna ho dělí od lídra tabulky střelců, slávisty Kuchty.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Jean-David Beauguel (třetí zleva) z Plzně střílí úvodní gól utkání se Zlínem.

Článek

„Je super, že má další motivaci. Prioritní je ale pomoc mužstvu. Beauguel je gólový, ale musíme řadit nade všechno týmovost. Tým je výš," uvedl po vítězném duelu s Fastavem plzeňský trenér Adrian Guľa, podle kterého je v silách jeho svěřence, aby na korunku pro nejlepšího kanonýra české ligy dosáhl. Nicméně...

„Přeju mu to. Chci ale především, abychom vyhrávali. V uvozovkách je mi jedno, kdo bude dávat góly. Nesmíme utéct myšlenkami na individuální cíl, máme cíle týmové. Když se bude dařit mužstvu, vyskočí jednotlivci," dodal slovenský kouč.

Beauguel se prosadil po půlhodině hry po rohovém kopu, kdy z malého vápna neomylně trefil. Krátce po změně stran na něj navázal Ba Loua, Viktoria s přehledem dokráčela k výhře.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Róbert Matejov ze Zlína a střelec druhého plzeňského gólu Adriel D'Avila Ba Loua.

Díky ní je v tabulce pátá, přeskočila Liberec a navíc má k dobru ještě utkání na Spartě. „Výhry nad Zlínem si moc ceníme. Jsem rád, že se prosadil Ba Loua i že nám vyšla po delší době standardka. V utkání byly věci, o které se můžeme opírat, ale i ty, které musíme zlepšit," prohlásil Guľa, který se krátce vyjádřil k losu semifinále MOL Cupu, jenž Viktorii přisoudil papírově nejschůdnějšího soupeře. S Teplicemi bude navíc hrát doma. „Rozhoduje se na hřišti, ne na papíře. Mám k Teplicím respekt bez ohledu, jaké postavení v tabulce mají. Musíme zápas prostě zvládnout a jít do finále," pronesl Guľa.

Jeho zlínský kolega nebyl i přes porážku s výkonem Fastavu nespokojený. „Odehráli jsme slušný zápas, pro prosazení se v závěrečné třetině hřiště má ale Plzeň k dispozici víc zkušených hráčů. Nedokázali jsme finále dohrát. Střely nám domácí zblokovali. Pro nás je ale důležité nedělní utkání s Příbramí, proto jsme hráče protočili," uvedl Páník.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články